Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Devil's Tuning Fork – bojíte se tmy?

Novinky, Radovan Blažek

Znáte takový ten nepříjemný pocit, když postupujete tmou a jen tušíte obrysy předmětů a překážek před vámi? Něco hodně podobného vám nabídne i tato experimentální hra.

Článek

Na začátku se seznámíte s jímavým příběhem, jak drobotu celého světa postihla záhadná infekce a je jen a jen na vás, abyste se s ní nějak vypořádal. Sice už není nijak obšírněji vysvětleno, jak se dá zastavit virová nákaza sběrem plyšových hraček (možná by to bylo zajímavé řešení v době nedostatku vakcín), ale což.

Čekáte tedy, že se budete prohánět po rozlehlém herním světě a hledat, kde všude se ta malá chlupatá zvířátka ukrývají? Máte pravdu, je tu však jedno velké ale. Ocitnete se totiž v absolutní tmě. A jediný způsob, jak ji překonat, se trochu podobá netopýrům – vyšlete zvukový signál a podle jeho odrazu rozeznáte obrysy věcí okolo. Je to poměrně originální, ale k samotnému úspěchu to nestačí.

Celý takto procházený herní svět je totiž poměrně pustý a předmětů, se kterými se dá pracovat po málu. Takže jakmile se nabažíte neobvyklého způsobu orientace, začne hra trochu nudit. Za svoji originalitu si však pozornost rozhodně zaslouží.

:. Devil's Tuning Fork

DOWNLOAD, homepage, 43 MB, 7/10

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám