Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Virtual U – zvládnete řídit univerzitu?

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téma vysokého školství je v poslední době ve zpravodajství propíráno více než často. Nyní se dokonce objevila strategická hra na toto téma.

Článek

Člověk by čekal, že se zde setkáme se stejným systémem jako už mnohokrát: na zelené louce postavíte první budovu a jak vám budou na účtu přibývat peníze, přistavíte další a další, až vaše univerzita dosáhne velikosti okresního města. Ovšem chyba lávky – Virtual U je zaměřena poněkud jiným směrem.

Celý univerzitní komplex už totiž stojí a na vás je jen postarat se o jeho běh. A to hlavně po finanční stránce. Celé strategické úsilí se tak smrskne na plánování rozpočtu a přidělování peněz jednotlivým katedrám. Obtížnost je posazena poměrně vysoko, peněz se neustále nedostává, a tak se vše točí hlavně okolo škrtů a hledání úspor.

Co naplat, jakkoli komplexně a detailně je hra zpracovaná, probírání se tunami tabulek a grafů vyžaduje poměrně zvláštní hráčskou náturu. Titul se tak rozhodně nestane populárním, své příznivce si však určitě najde.

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Peggle – divoká kulička

Mohlo by se zdát, že her s kuličkou rozbíjející kostky tu bylo více než dost. Ale pozor: toto obyčejný klon arkanoidu. Spousta změn z tohoto titulu však dělá...

Výběr článků

Načítám