Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Spear of Destiny – akční jednohubka

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdy se trojrozměrné střílečky svou kvalitou přiblíží komerční konkurenci. Nejsou sice tak dlouhé, ale to můžeme velkoryse přehlédnout, protože jsou zcela zdarma. Přesně jako tento titul.

Článek

Krátká hra nepotřebuje žádné rozsáhlé vysvětlování, proč se nacházíte v rakouském horském zámečku a proč tam máte střílet po zlodějích vzácného uměleckého artefaktu. Prostě se ocitnete přímo uprostřed děje a je jen na vás, jak se s tí vyrovnáte.

Budete si při tom všímat nezvykle dobré grafiky. Pokud sledujete počiny tohoto herního studia delší dobu, pak mi dáte určitě za pravdu, že mezi každými dvěma díly je opravdu vidět signifikantní zlepšení. Na druhou stranu si také uvědomíte, že mezi tímto počinem a komerčně prodávanými hrami je stále dosti široká propast. Zejména pak v otázce umělé (ne)inteligence a také v návrhu úrovní, který vás nutí prohledávat odlehlá zákoutí, kde se nacházejí klíče nutné k dalšímu postupu.

:. Spear of Destiny

Nejcitelněji si ale uvědomíte fakt, že hrajete freewarovou hru v okamžiku, kdy dosáhnete konce. Zatímco normálně by to byl jen postup do další úrovně, tady je to konec opravdový. Nezbývá tak nic jiného, než se zase těšit na další díl.

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Physico – hrátky s kostkami

Opět tu máme něco ze stáje logických her, které zaujmou především ty, co si rádi zapřemýšlejí. Tentokrát jsou v hlavní roli kostky, které je potřeba odebírat...

Výběr článků

Načítám