Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: ASCIIpOrtal – zajímavý experiment

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte hru Portal od Valve, ve které je vaším úkolem dostat se přes dvojice vzájemně propojených bran do východu? Pak zde naleznete přesně totéž, jen v trochu prostším grafickém zpracování.

Článek

Autoři se ostatně ani nijak netají tím, kde vzali pro svůj projekt inspiraci a ke svému vzoru se hlásí už v názvu. Pokud náhodou zmiňovanou hru neznáte, pak vězte, že jste v ní vybaveni zbraní, s jejíž pomocí vytváříte dvojice teleportů – portálů, mezi nimiž můžete obousměrně cestovat. Dostanete se tak i na místa, kam byste jinak neměli šanci dojít nebo doskákat.

Někoho by mohlo odradit velmi spartánské zpracování. Ano, okolní screenshoty nepostihla žádná chyba při ukládání, hra skutečně používá ASCII grafiku. Leckdo by nad tím mohl ohrnout nos, ale ti, co si vzpomenou třeba na takovou pecku, jako byl Nethack, se při hraní propadnou do mírně nostalgické nálady.

Protože co hra ztrácí na grafice, si plně vynahrazuje designem úrovní a z toho plynoucí zábavností. Máte-li rádi netradičně udělané a originální tituly, s tímto vedle rozhodně nešlápnete.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám