Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Transcendence – povedená vesmírná střílečka

Novinky, Radovan Blažek

Ačkoli se žánr vesmírných stříleček může zdát vyčerpaný, občas přijde titul, kterému se s pomocí pár drobných změn podaří vlít celé oblasti novou mízu do žil. Přesně jako v tomto případě.

Článek

A přitom není zapotřebí žádná zásadní změna. Takže se jako obvykle proháníte s malou raketou po nehostinném vesmíru, kde se na vás ze všech stran valí hory a hory nepřátel, do kterých střílíte, střílíte… a pokud hru nevypnete, střílet bdete až do smrti.

Nicméně, jak už bylo naznačeno, stačí pár drobných změn, a máme před sebou něco úplně nového. První odlišnost se týká fyziky pohybu lodi. Obvykle jsme zvyklí, že ji máme plně pod kontrolou, ale tady do jisté míry funguje setrvačnost. Ze začátku se to může zdát matoucí a hru zbytečně komplikující faktor, jakmile se ji ale naučíte využívat, užijete si se hrou mnohem více legrace.

Dalším faktorem, který výrazně zvedá zábavnost a hratelnost je rovněž propracovaný systém vylepšování lodi. Není to jen pouhé přikupování lepších zbraní, jak jsme zvyklí z jiných her, ale komplexní systém, který vám dává velkou svobodu v tom, jestli chcete malou a rychlou stíhačku, anebo bitevní křižník. Podle toho se pa můžete specializovat na různé mise, protože ty jsou zde rozhodně velmi různorodé. Takže i když máte pocit, že už vás další vesmírná střílečka nemůže oslovit, této byste rozhodně měli dát šanci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám