Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Nanozoa – boje s nemocemi

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myšlenka zmenšit bojovou loď natolik, že se s ním půjde vnořit do lidského organismu a bojovat s viry a bakteriemi, provází lidstvo už od nepaměti. Jak by něco takového vypadalo v praxi, se můžete podívat v této hře.

Článek

Asi pro vás nebude žádným velkým překvapením, že se autoři rozhodli pojmout toto téma jako klasickou vesmírnou střílečku. Takže to znamená zběsilé kličkování a bušení do klávesy pro střelbu. Je zde však několik poměrně zásadních odlišností.

První spočívá v samotných nepřátelích. Ti nepřilétají jen z jedné strany, ale náhodně se vynořují prakticky kdekoli. To znamená nutnost být neustále v pohybu a ani tak se nevyhnete zasažení, což může být dosti frustrující. Zvláště když při tom ztratíte nějakou silnější zbraň, kterou jste si před tím složitě vybojovali.

Autoři si dali záležet i na vizuálním vzezření hry. Naštěstí se při tom nevydali po cestě „čím víc efektů, tím víc zábavy“, ale vsadili na uměřený lehce umělecký styl s dobře vypadajícími fotografiemi z elektronového mikroskopu. Pravda, mezi vesmírnými střílečkami najdeme spoustu lepších titulů, ale český původ hry nás tak trochu prosí o shovívavost.

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Purple – máte rádi fialovou?

Pokud zní vaše odpověď na otázku z nadpisu ne, pak byste se měli této hře nejspíše velkým obloukem vyhnout. Jak hlavní hrdina této plošinovky, tak i značná...

Výběr článků

Načítám