Hlavní obsah

Nintendo sníží cenu interaktivní televizní konzoly Wii

Japonská společnost Nintendo od neděle sníží na americkém trhu cenu konzoly Wii o 20 procent. Místo 250 dolarů jako dosud bude činit doporučená maloobchodní cena pouze 199,99 USD (asi 3400 Kč). Firma tak reaguje na podobné kroky, k nimž sáhla konkurence, tedy Sony se svou konzolou PlayStation 3, a Microsoft s konzolou Xbox 360. Zlevnění by se mohlo odrazit i na cenách pro Českou republiku.

Článek

Společnost chce snížením cen podpořit zájem spotřebitelů. Od října sníží cenu Wii i na japonském trhu, a to o 5 000 na 20 000 jenů (asi 3700 Kč). Nintendo je tak poslední z trojice významných výrobců konzol, kteří zlevňují.

Microsoft v září snížil cenu konzoly Xbox 360 o 100 dolarů, ve stejném rozsahu cenu konzoly PlayStation 3 snížila s příchodem nového modelu i konkurenční Sony. [celá zpráva]

Nintendo si dosud vedla ze všech zmíněných výrobců nejlépe, pokud jde o počet prodaných konzol nynější generace. Ta si svůj úspěch zajistila především interaktivním ovládání každé hry.

Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Na rozdíl od Projektu Natal je ale nutné při hraní na Wii mít vždy v ruce ovladač. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám