Hlavní obsah

Herní zpracování snímku G. I. Joe: bezmyšlenkovitá řežba

Novinky, Jakub Kynčl

Pokud jste příznivci akčních stříleček, kde nejde o nic jiného než o rozstřílení nepřátel, tak budete s novou krosičkou G. I. Joe: The Rise of Cobra možná docela spokojeni. Pokud máte však vyšší nároky než jen mačkat trigger, zřejmě vám bude ve hře něco chybět. Pokud vás však stejnojmenný snímek v kinech ohromil, rozhodně je tato hra pro vás. Hru jsme testovali na X-Boxu 360.

Článek

Herní zpracování filmů jsou často těmi největšími výbuchy, které se během roku na pultech objeví. Snaha vytěžit něco víc z oblíbenosti filmu je stále obvyklejší a ne vždy to je dobrý nápad. Když opomineme dětské doplňkové hry jako je nyní například Ice Age, většinou jde o akční snímky, kdy se chopíte zbraně a ve jménu hlavního hrdiny filmu bojujete proti zástupům nepřátel.

Hlavním problémem hry G. I. Joe je to, že její komiksová předloha filmu v České republice zrovna neprorazila, a tak těch, kterým G. I. Joe říkal něco již před vysíláním stejnojmenného snímku, je pramálo. Hra navíc není přesnou kopií filmu, pouze s ním jakoby volně souvisí.

Nepřátelé se hrnou a hrnou a vy střílíte a....

Velkou výhodou je možnost hraní hry za obrovské množství postav, které můžete znát z komiksu či filmu. Mají různé kvality, a tak je jen na vás, jakou cestu boje zvolíte. Bohužel bude vždy tak trochu podobná těm ostatním. Volného pohybu se vám příliš nedostává, a tak jediné, čím si můžete dělat radost, je skutečnost, že nemáte ani chvíli čas přemýšlet nad tím, zda vás hra baví či ne, jelikož na vás útočí stále větší hordy nepřátel.

Pokud si na něco musíme stěžovat, je to zaměřování. Hra pro vás totiž předvybírá cíl. Ten si sice můžete pravým control stickem měnit, ale pokud chvíli nestřílíte a někde se schováváte, hra opět přepne na sebou navrhovaného nepřítele. Proč? Čert ví.

Graficky i herně je hra průměrná a z šedi ji příliš nedostává ani multiplayer, který je mírně nepřehledný. Všehovšudy jde o průměrnou akční hru, která sice určitě na den dva zabaví, ale nenadchne. Zvukově je to sice po chvíli poměrně stereotypní, ale docela líbivé. Pokud jste fandy komiksové či filmové předlohy, přičtěte si dva bodíky.

HODNOCENÍ: 5/10

Reklama

Výběr článků

Načítám