Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Back Door Man – zábavná vyprávění

Novinky, Radovan Blažek

I když by podoba sváděla k zařazení mezi adventury, jedná se spíše o jakýsi interaktivní příběh. Co však hra postrádá na akčnosti, to si vynahrazuje vtipem.

Článek

Už jen samotná zápletka slibuje, že se zde nudit nebudete. Hlavní postava, která se živí jako pánský společník, vypráví jednou nad ránem barmanovi tři historky se svého života. Nečekají na vás však žádné logické hádanky nebo podobné zapeklitosti – jen tu a tam ovlivníte příběh a tím i jeho zakončení.

Na první pohled či poslech by se to mohlo zdát jako zásadní nedostatek, ale i tento her má svoje kouzlo. Namísto nekonečného pobíhání po lokacích, lovení zapadlých pixelů a neustálého zkoušení kombinovat spolu různé předměty se zde jen necháváte unášet promyšleným příběhem a necháváte se bavit promyšlenými slovními hříčkami, dvojsmyslnými narážkami – zkrátka velmi inteligentním humorem.

Takže to nutně neznamená, že byste museli být milovníky adventur. Stačí alespoň nějaká znalost angličtiny, tolerance k trochu slabší grafice a můžete se dobře bavit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám