Hlavní obsah

Nejprodávanější hra Monopoly má být online

Nejprodávanější stolní hra světa Monopoly by měla mít od středy svou internetovou obdobu. Cílem účastníků online verze je stejně jako u stolní hry vydělat co nejvíc peněz na obchodování s nemovitostmi. Hra bude uzavřena 31. ledna 2010, informoval o tom zpravodajský server BBC.

Článek

Americký výrobce stolní hry Monopoly, společnost Habro, prohlašuje, že internetová verze bude největší hrou monopolů všech dob a umožní účastníkům koupit si jakoukoli ulici na světě.

Noví hráči dostanou na vytvoření svého virtuálního impéria tři miliony pomyslných dolarů, za něž budou moci nakupovat pozemky a stavět na nich domy, hotely či třeba fotbalové stadiony. Každá ulice na světě je teoreticky k mání.

Hra Monopoly vznikla v době americké hospodářské krize v roce 1933. V roce 1935 si ji nechal patentovat nezaměstnaný prodejce topení Charles Darrow. Licenci zakoupila společnost Parker Brothers a hra se stala nejlépe prodávanou na trhu. Odhaduje se, že se od roku 1935 prodalo přes 200 miliónů kopií. V roce 2000 se stala hrou století.

Oficiální stránky hry najdete zde. Na webu lze očekávat odkaz na online hru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám