Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Quest for Yrolg – parodie legendy

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli vám název této hry připomíná legendární Quest for Glory, pak to není náhoda. Jedná se totiž o dílko parodující tento slavný kousek. A navíc i v češtině.

Článek

Jak si možná pamatujete, ve Quest for Glory nešlo o nic menšího než zabránit temným silám v návratu a získání vlády nad zemí. Protože je zde všechno naopak, budete se muset vzít do role zlého skřeta, který se snaží lidem ublížit, jak jen to jde.

:. Quest for Yrolg 

Herní prostředí je čistá adventura, na jejíž ovládání vám stačí pouze dvoutlačítková myš a u kterého mnohý pamětník bude jen těžko zamačkávat slzu dojetí.

Situace je poněkud komplikována faktem, že u sebe můžete v jednu chvíli nést pouze jeden předmět. Možná se tak autoři chtěli vyhnout riziku, že byste byli s hraním příliš brzo hotovi, každopádně to docela zpomaluje. Naštěstí je zde funkce pro zrychlení, takže nestrávíte většinu herního času sledováním postavy přecházející nejrůznější lokace.

Co však hře dopomáhá k vysokému ohodnocení je vysoce zdařilý překlad do češtiny, který si navíc klade jisté umělecké ambice. Pro milovníky adventur povinnost, pro ostatní zajímavé zpestření.

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Pacxon – klasika trochu jinak

Když vám řeknu, že je hlavním hrdinou této hry malé žluté a nenažrané kolečko, mohli byste si myslet, že to bude další z miliónů klonů Pacmana. Ale jistá změna...

Hrajeme zdarma: Heed – filozofická adventura

Docela dobrá zpráva je, že se mezi tituly zdarma čím dál tím více objevují adventury s filozofickým nádechem. Ty si nekladou za cíl ani tak hráče pobavit, jako...

Výběr článků

Načítám