Hlavní obsah

Čína zakázala internetové stránky s hrami o mafii

Čínské úřady zakázaly internetové stránky, které propagují nebo nabízejí on-line hry oslavující mafii a zločinecké gangy, jako je například Kmotr. Ty, kdo toto nařízení poruší, čeká tvrdý trest, oznámila v úterý podle agentury Reuters čínská státní média.

Článek

Podle čínského ministerstva kultury, citovaného oficiální agenturou Nová Čína, tyto hry "obhajují obscénnost, hazard nebo násilí" a "podkopávají morálku a tradiční čínskou kulturu". "Tyto hry nabádají lidi k podvádění, krádežím a zabíjení a glorifikují život gangsterů. Mají špatný vliv na mládež," tvrdí čínské ministerstvo.

Takovou hrou je podle Nové Číny například Kmotr na motivy slavné filmové ságy amerického režiséra Francise Forda Coppoly, v níž hráč může vystupovat jako nájemný vrah nebo gangster. "Ministerstvo nařídilo svým výkonným orgánům, aby zintenzivnily dohled a tvrdě trestaly ty stránky, které budou pokračovat v provozování takových her," uvedla dále Nová Čína.

Čínská vláda nechala v posledních letech zavřít stovky webových stránek s pornografickým a jinak "vulgárním" obsahem, což v řadě případů znamenalo zablokování stránek protivládních organizací.

Tažení proti nevhodnému obsahu na internetu je podle agentury Reuters součástí širší kampaně zostřování kontroly médií před říjnovým 60. výročím vzniku Čínské lidové republiky. V Číně je kolem 200 miliónů internetových hráčů. Internet v zemi používá přes 300 miliónů lidí, což je nejvíce na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám