Hlavní obsah

Ochutnávka ze hry FIFA 10 - legenda opět ožívá

Novinky, Miloslav Fišer

Oficiální vydání pokračování legendárního fotbalového simulátoru FIFA je na spadnutí. Kompletně modernizovaná hra od společnosti Electronic Arts by se na trhu měla objevit letos na podzim. Novinka přinese nejen věrnější reakce a inteligenci fotbalistů, ale i kompletně přepracovaný Manažerským mód s více než 50 klíčovými vylepšeními.

FIFA 10

 
Článek

Základní prvky herního systému v zápasech byly zdokonaleny v nové verzi tak, aby hra FIFA 10 maximálně přiblížila skutečnou podobu fotbalu. Nabídne zejména sofistikovanější ovládání míče a fyzikální interakci mezi fotbalisty.

Foto: Novinky

Ukázky ze hry FIFA 10

Kromě toho se nyní hráči pohybují a chovají realističtěji a lépe si hledají pozice. Při útoku dokážou efektivněji analyzovat své okolí, kličkují ve snaze nevystavit se do ofsajdu, přirozeně si vytvářejí prostory pro přihrávky a využívají širšího spektra ofenzivních variant.

Foto: Novinky

Ukázky ze hry FIFA 10

V obraně pak nové koncepty, jako je prioritní volba postavení, umožňují obráncům vyhodnocovat více možnosti řešení různých situací. Přibylo také nátlakové bránění a hráči rovněž dovedou logičtěji a aktivněji uklidit míč mimo nebezpečí.

Foto: Novinky

Ukázky ze hry FIFA 10

Novinkou je také určování směru skluzů, takže zkušenější hráči by nyní měli mít větší dosah a výrazně eliminovat možnost minutí hráče s míčem. Dokonalejší logika odvracení nebezpečí poskytuje obráncům více možností odklizení míče mimo dosah útočníků. Z bránění se tak ve FIFA 10 stává skutečná taktická disciplína.

Foto: Novinky

Ukázky ze hry FIFA 10

Více než 50 vylepšení se dočkal také Manažerský mód, jako je například nový realismus zápasů, věrohodnější hráčské přestupy, prováděné na základě většího počtu rozhodovacích kritérií a křivku výkonnostního růstu fotbalistů, která lépe odpovídá skutečnosti.

Foto: Novinky

Ukázky ze hry FIFA 10

Přestože by se videohra FIFA 10 měla objevit na trhu až v na konci října letošního roku, některé internetové obchody již nyní dělají první předobjednávky. Cena verze pro televizní konzole Xbox 360 a PlayStation 3 se pohybuje okolo 1500 Kč. Za variantu pro PC a PlayStation 2 zaplatíte tisíc korun.

Foto: Novinky

Ukázky ze hry FIFA 10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám