Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Numericon – zábavná matematika

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli je matematika obecně považována za nudnou vědeckou disciplínu, stačí přidat trochu grafiky a nějakou tu kampaň a najednou před sebou máme herní titul, který vás dokáže krásně zabavit. Jakým způsobem to dělá?

Článek

Pokud jste si pod pojmem matematika začali představovat derivace, integrály a jiné podobné záležitosti, pak velice rychle přibrzděte, protože tady vám bude stačit úplně základní aritmetika, jaká se vyučuje hned na začátku povinné školní docházky. Vaším úkolem tedy bude propojovat čísla znaménky tak, aby výsledná rovnice odpovídala pravdě.

To je samo o sobě velice jednoduché, protože se zde setkáte s čísly maximálně do desítky. Obtížnost do hry vnášejí různá dodatečná pravidla, kterými se musí zvolená rovnice řídit. Nejdříve jste omezeni pouze poměry hracího pole, ale posléze se začínají přidávat další a další požadavky.

Takže ačkoli Numericon vypadá na první pohled jako triviální a tuctová logická hra, existuje u ní velká pravděpodobnost, že se do ní zakousnete a budete se dobře bavit.

DOWNLOAD, homepage, 13.2 MB, 7/10

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám