Hlavní obsah

On-line hry: Po roce se opět střetnou výběry Západu a Východu

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po měsících perného hraní dostali hráči konečně vytoužené volno, během něhož byla předpovídána záplava dalších změn u dosud neúspěšných celků. Ta se ovšem nekoná, mění spíše slabší týmy, od kterých se příliš mnoho ani neočekává. Hlavní pozornost je věnována nadcházejícímu měření sil mezi západními a východními výběry na akci e-Stars Soul.

Článek

Novinky z domova

  • Legalize opět ztrácejí. Nyní se klub, jenž o sobě dal pořádně vědět uspořádáním soutěže Miss herní scény, rozloučil se svým Call of Duty 4 týmem, který přestoupil za lepším k Gaming.sk. Ti se doposud pyšnili především skvělou 1.6 pětkou, která je od teď posilněna také o českou CoD4 sestavu PepinO, ATOjik, saasiq, skody a xorey.
  • Pouze pár týdnů po skvělém druhém místě na BlackTrains Cupu se rozpadl jeden z nejnadějnějších českých Counter-Strike 1.6 týmů. CONFIS ve složení rpg, dAmien, Meda, forbi, Marthyy se krátce po soutěži pohádali a své účinkování oficiálně rozpustili v průběhu minulého týdne. Již pár dní na to angažovalo vedení sdružení sekci novou, tedy spíše staronovou. Přícházející slovenští střelci X-RaY, FRee, j0sse, gioTive a uno zde již v minulosti působili.
  • Na to, že náš Counter-Strike: Source klub Reason-Gaming společně s Call of Duty 4 sekcí eSuba.AMD patří mezi světovou smetánku, jsme si již dávno zvyknuli. Ale uplynulý měsíc se dá označit téměř za nejlepší v historii tuzemského progamingu, alespoň co se žebříčků týká. Zatímco česko-slovenští Reason si skvělými výsledky opět pojistili svou stříbrnou příčku za francouzskými VeryGames, eSuba se vymrštila z předchozího sedmého místa až na bronzové umístění za britskou dvojici Reason-Gaming a Dignitas.
  • Po roce opět odstartovala kvalifikace do nejprestižnějšího dívčího turnaje v Counter-Strike 1.6. V ESL Major Series Season IV nechybí stejně jako loni i náš zástupce v podobě něžné sekce domácí organizace eSuba. Avšak ta do bojů vytáhla v mírně pozměněné podobě. Sarik, jance, Mia, Lara a DeeDee už se nemohou spoléhat na služby Slovenky Elsbeth, která pověsila hraní na hřebík, a proto od konkurence povolali ostřílenou hráčku s přezdívkou LeA, tedy bývalou zástupkyni DEFEATERS, fofos.sk či inteRaction.

Novinky ze světa

  • Mladý dánský klub Ministry of Defence ještě nedávno nikdo neznal. Tedy až do té doby, než jeho bývalá Counter-Strike: Source sekce nečekaně vyhrála soutěž Fnatic Game Idol a na šest měsíců se stala součástí australské organizace. O MoD od té chvíle nebylo slyšet až do nynějška, kdy se vytasili s novým a neméně ambiciózním týmem, jehož jádro tvoří zkušení ex-Roccat borci 2k3 a Fetish společně s nadějným Gravitym, Puritym a wantzem.
  • Norští Alchemists, doposud největší překvapení letošní sezóny v Counter-Strike 1.6, přidali dva články do své sestavy. Po senzačním čtvrtém místě na ESWC Asia se podceňovaný celek rozešel kvůli interním rozporům se Švédem florenZem, následně za pomoci Azida a enoksena zcela suverénně triumfoval na norské DreamHack kvalifikaci. A právě dva zmínění střelci se tak velmi rychle zařadili po bok zEna, kalleho, Vertiga a tackyho jako plnoplatní členové.
  • Komunitu stále oblíbenější akční hry Team Fortress 2 zaskočila zpráva o přestupu jednoho z nejlepších amerických klanů. Konkrétně se jedná o kompletní přesun TF2 sestavy špičkové organizace Pandemic pod dosud neznámé Loaded, kteří jsou údajně schopni poskytnout hráčům carnagemu, enigmovi, SoLID SnaKEovi, relicovi, GluEmu, animenovi a vijuovi mnohem lepší zázemí, než jejich předchozí zaměstnavatel.
  • Ač už to vypadalo, že je krize zažehnána, rozpadl se další elitní Warcraft 3 tým. Teprve včera oznámilo vedení španělské organizace Giants rozpuštění své tříčlenné soupisky této oblíbené strategické hry. Finské duo Satiini, elfittaja a Jihokorejec SocceR jsou tedy opět bez angažmá. Jde zřejmě o přecenění sil manažerů Giants, poněvadž v tomto složení neúčinkuje kádr ani tři týdny.

Na akci e-Stars Soul změří své síly v progamingu výběry Západu a Východu

Opět po roce přichází na řadu u diváků velmi oblíbená show e-Stars Soul, v níž již tradičně měří své síly šestičlenné výběry Západu a Východu. Svou oblibu si vydobyla především hlasováním, v němž samotní fanoušci rozhodují o složení svých kandidátů v Counter-Strike 1.6 a Warcraft 3. Stejně jako loni ani letos se anketa neobešla bez různých podvodů především ze strany francouzských a brazilských voličů, kteří svým favoritům zasílali fiktivní hlasy. I tentokrát tedy musela do konečného složení promluvit speciální porota, jež vzala v potaz i doposavadní úspěchy jednotlivých aktérů.

Ta konečným složením zamíchala více než dost. Ačkoliv si fanoušci Západu zvolili jako své reprezentanty v Counter-Strike 1.6 švédské fnatic.MSI, brazilské Made in Brasil a francouzské emuLate, po odečtení všech neplatných hlasů a přičtení bodů od poroty nás bude v Soulu zastupovat momentální špička G7 žebříčku. Tedy trio fnatic, SK Gaming a mTw.

O síle této trojice není pochyb a její vítězství nad kazašskými k23, jihokorejskými WeMade FOX a čínskými Tyloo je očekáváno již v předstihu. Ostatně ani volba východního výběru se neobešla bez problémů. Stejně jako u vítězů západní ankety i zde putuje do finálních bojů pouze jeden celek a to Tyloo.

Podobná situace nastala i v hlasování o zastupitelské trojice ve Warcraft 3. Západní anketě dominoval Němec TastyLeon, jehož však po zásahu poroty nahradil krajan HasuObs. Tomu budou parťáky dělat orci v podobě Nizozemce Grubbyho a skvělého LucifroNa.

Východ bude zastupovat doslova stejný tým jako loni, ačkoliv si jeho složení hlasující diváci opět představovali jinak. Ti si podle předpokladů zvolili legendárního Jihokorejce Moona společně s Číňanem Skyem, jenž obhájil loňské vítězství v počtu hlasů a oba taky v Soulu uvidí, avšak jejich parťáka Lyna z Jižní Koreje v anketě pasovali až na sedmou příčku, z níž ho vlivem nedávných úspěchů vytáhnula až komise.

Předpoklady jsou stejné jako byly v ročníku 2008. Západ by měl zcela jednoznačně triumfovat v Counter-Strike 1.6 a zaostávat ve Warcraft 3. Minulý rok se vše ale odehrálo jinak. Právě podceňovaný Warcraft 3 výběr Západu se stal klíčem k úspěchu, když asijské velikány přemohl skórem 3:1, zatímco v CS 1.6 nebyla situace zdaleka tak jednoznačná a muselo se prodlužovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám