Hlavní obsah

Sims 3 se blíží: nová zábava pro přítelkyně nezklame

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Málokterá hra v historii se může pyšnit tím, že jí hrálo tolik dívek. Snad ani simulátor krasobruslení by za monitory nemohl přitáhnout takové množství hráček jako Sims 2, jedna z nejpopulárnějších her historie. Teď se blíží na pulty Sims 3, kteří slibují daleko více volnosti v rámci života ve městě a mnoho dalších zajímavostí.

Foto: Novinky

Screenshot ze hry Sims 3

Článek

Simulátor života je něco, co odjakživa hráče obrovsky táhlo. Hra Sims se stala okamžitým hitem a Sims 2 pak lahůdkou, která vydržela nainstalovaná na mnoha pevných discích pěkných pár let. Jestli bude i hra Sims 3 slavit podobný úspěch je otázkou.

Hra je evidentně větší, komplexnější, hráči nabízí volný pohyb po městě, vše se krásně hýbe, ale člověk tak uvažuje, jestli by si hra nezasloužila více přepracování, vždyť už je to pěkných pár let od vydání základní verze dvojky.

Tvorba postav je něčím, kde většina dívek trávila dlouhé hodiny. Upravování vlasů, různá poznávací znamení, povaha, věk - to vše zůstalo i v novém dílu a bylo posunuté ještě o krok dále. Jistě se nemusíte bát toho, že byste zde museli trávit hodiny, aby postavička trochu dobře vypadala, ale jistě se zde můžete dosyta vyjádřit.

Volný pohyb

Postavičky mají daleko více povah a také životních cílů, které se musíte snažit naplnit. V tomto směru narazíte na mnoho desítek zajímavých typů lidí, a tak se nemusíte bát, že by se vám v životě vyhnula třeba nějaká ta zlatokopka, která jde jen za penězi, majetkem a trochu i kariérou. V tomto směru se opravdu vyřádíte a sledování kombinací párů bude jistě velmi zajímavé sledovat.

Foto: Novinky

Sims 3 nekladou nároky na znalosti jazyků, budou v češtině.

Pohyb ve městě je tentokrát opravdu volný, a tak si simíci mohou vyjma návštěvy zajet do nákupního střediska, do kina, parku, k vodě či v případě potřeby i do nemocnice. Chuti se meze nekladou.

Jen neposílejte malé děti ven po večerce. Policisté je vám přivedou k domu v poutech a s pokáráním v ústech. Co se týče vybavení domů, již v základní verzi ho je požehnaně. Jedno město dostupné hned na začátku se mžikem oka rozšíří na dvě, to druhé bude ke stažení.

Kameru moc nepokoušejte

Grafika je líbivá, jen kamera by si zasloužila výtku - v opravdu blízkém pohledu na postavičky vás jeden klik na kameru posune o půl obrazovky a vy tak stále nevidíte to, co jste chtěli.

Poučení je jasné, pokud chcete, aby byla hra přehledná, tak nezoomujte na maximum, vyjma hezkých grimas simíků vám to žádný užitek nepřinese. Vyzdvihnout naopak můžeme úžasný překlad do češtiny, který je vtipný a zejména citlivý.

Hardwarové nároky hry

Stolní počítač s Windows XP

  • Procesor: Pentium IV 2,0 GHz; Athlon XP 2000+
  • Operační paměť: 1 GB
  • Grafická karta: GeForce FX 5900; Radeon 950 se 128 MB paměti

Stolní počítač s Windows Vista

  • Procesor: Pentium IV 2,4 GHz / Athlon XP 2400+
  • Operační paměť: 1,5 GB
  • Grafická karta: GeForce FX 5900 / Radeon 9500 se 128 MB paměti

Notebook s Windows XP

  • Procesor: Pentium IV 2,4 GHz / Athlon XP 2400+
  • Operační paměť: 1,5 GB
  • Grafická karta: GeForce: Go 6200 / Radeon mobile 9600 se 128 MB paměti

Notebook s Windows Vista

  • Procesor: Pentium IV 2,4 GHz / Athlon XP 2400+
  • Operační paměť: 2 GB
  • Grafická karta: GeForce Go 6200 / Radeon mobile 9600 se 128 MB paměti

Sims 3 se dostanou na české pulty v pátek. Přestože se už nějaký ten den nacházejí včetně české lokalizace na warez serverech, tak se nedá očekávat, že by o ně nebyl velký zájem. Tato hra si vždy našla své fandy, kteří byli hrdí na to, že mají doma originální placku, a tak to bude jistě i tentokrát. Tak tedy šťastný život...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám