Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: CaseBook Episode – detektivka jako ve filmu

Novinky, Radovan Blažek

Spojit dohromady adventuru a film se pokoušelo už mnoho tvůrců, ale jejich počiny většinou díru do světa neudělaly. Zdá se však, že CaseBook by mohla být výjimkou.

Článek

Klasické adventurní části, které ve hrách bývají celkem nudné, jako pohyby po lokacích nebo rozhovory zde bývají znázorněny formou krátkých filmů, jejichž kvalita je srovnatelná s většinou americké seriálové produkce. Dozvídáte se v nich, že se pohřešuje jeden starý muž, ale jako ostřílený detektiv už dopředu tušíte, že případ bude mnohem komplikovanější.

Ta správná legrace ovšem nastane, když se pustíte do samotného vyhledávání. Budete se rozhlížet po trojrozměrných lokacích a hledat důkazy: nejdříve je musíte vyfotit, pak patřičným způsobem zajistit, posléze analyzovat a spojovat do souvislostí. Kdo pravidelně sleduje Kriminálku Las Vegas, Miami nebo New York, bude ve hře jako doma.

Když se někdo pokouší propojit film u hru, obvykle to nedopadá dobře – obě dvě části jsou špatné. Avšak zde se podařilo vytvořit zajímavou symbiózu, která má jen jednu chybu – její další díly už nejsou zadarmo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám