Hlavní obsah

On-line hry: Série domácích i zahraničních turnajů pokračuje

Novinky, Jakub Trulík

Jako by toho už nebylo dost. Pokud budou organizátoři jak zahračních, tak i domácích offline akcí pokračovat v tomto zběsilém tempu, nebude zcela jistě po celý rok o vrušení nouze. Stejně jako minulé týdny, ani ten poslední nebyl vyjímkou. Znovu se soutěžilo v Rýmařově, tentokrát ve strategických titulech a také v čínském Cheonanu.

Článek

Novinky z domova

  • Tuzemský klub Riders on the Storm získal do svých FIFA řad silnou posilu. Nedávno se s RotS dočasně rozloučil Scrolls, který nemá momentálně čas na hraní, a proto se bude věnovat spíše manažerským povinnostem. Jeho prvním velkým úlovkem je jeden z nejnadanějších virtuálních fotbalistů současnosti - Snkrjan. Bývalý zástupce nEophyte působí zároveň jako stabilní článek našeho reprezentačního výběru, za svou krátkou kariéru už si stihl připsat celou škálu úspěchů, například na Mistrovství ČR a SR škol či Mezihernových turnajích.
  • Domácí TrackMania Nations Forever stáj multiherního klanu inteRaction opět ztrácí na síle. A to rovnou pořádně. Loučí se sice pouze s jedním ze svých jezdců, ale rovnou zřejmě s tím nejelitnějším, Hakki Juniorem. Mladý slovenský jezdec, jenž minulý rok triumfoval na WGT, neodolal nabídce kanadské organizace Above-gaming. Za jeho přestupem stojí údajně klesající morálka a aktivita iR.
  • Doby, kdy český celek SnoopY zastupovaly pouze Call of Duty sekce, jsou dávno pryč. Během posledního roku se sympatický tým rozrostl hned o dalších pět kádrů, minulý týden k nim přibyl už šestý. Vedení SnoopY pod svá křídla vůbec poprvé v historii přilákalo DotA mančaft. Tím je konkrétně česko-slovenská parta tvořená AfRoMaNem, Winkarem, anjElikem, GODEM, bielko_cuuem, Norstem a Sarvim, jenž dříve působila u xGenesis či DOG Soldiers.
  • Občanské sdružení Legalize se nám nedávno pořádně připomnělo svým projektem Miss herní scény. Zatímco v tomto případě jde nepochybně o vydařenou akci, již si všichni zatím vychvalují, nyní management možná šlápnul vedle. Domluvil se totiž na spolupráci s Counter-Strike 1.6 týmem Dynamic Crew, o němž jsme vás informovali před několika měsíci. Od té doby se ovšem efron, rasan, boddie, wu a ame ukázali na jediné akci. Právě proto se hodně diskutuje o tom, zda si Legalize neměli vybrat někoho aktivnějšího.

Novinky ze světa

  • Nizozemský Counter-Strike: Source tým dočasně působící jako Eindbazen konečně našel svůj nový domov. Bývalý CGS celek, jenž po příjezdu z USA působil u LowLandLions, s nimiž se však minulý měsíc rozešel, nějaký čas živil naději, že by se mohl stát součástí fnatic jako za starých časů. K přestupu ale nedošlo, proto AirRaid, darky, proph a xertion začali jednat s britskými Four Kings, s nimiž se také nakonec domluvili. S příchodem do 4Kings se ale zároveň loučí ylSs, místo něhož bude hrávat kajsk1ng.
  • Jeden článek svého složení rovněž obměňují ruští Spb. Islanders. Svým kolegům musel dát nuceně sbohem edik, jenž svými výkony zcela zklamal během víkendové kvalifikace na KODE5. Klub původem z Petrohradu na akci vyhořel, když zůstal daleko za svými očekáváními - nedostal se ani ze základní skupiny. Aby se v budoucnu vyhnul podobným krachům, přivedl na edikovo místo vedle redmana, Flatry, Kioa a exe Xomu, jenž se ve velmi dobrém světle předvedl s podceňovanými 88-Gaming.
  • Španělská organizace Giants o sobě v posledních dnech dává pořádně vědět. Poté, co angažovala několik různých herních sekcí včetně české Counter-Strike: Source, i nadále nepřestává posilňovat. Jednou z nejnovějších akvizicí "obrů" je Francouz OZWALD. Hráč kdysi považovaný za nejlepšího celé Call of Duty 4 scény se přidal k sestavě niejdan, RaigeKi, rukkae, frenchy, aby jí dopomohl k cestě vzhůru. Tím ale změny u Giants nekončí. Čerstvý článek je totiž k vidění také ve Warcraft 3 týmu, kde byl k finské dvojici Satiini, Elfittaja připsán korejský hráč Soccer.
  • O něco smutnější osud čekal na Soccerova bývalého spoluhráče a krajana SoJua. Jihokorejec, jenž byl bez angažmá dlouhé čtyři měsíce poté, co byl společně s ReMinDem a ReiGnem koncem ledna propuštěn z SK Gaming, se rozhodl jít sloužit do armády. Vítěz ESWC 2007 či NiceGameTV League Season 2 čekal, zda se ho nějaký z klubů ujme. Kvalitní nabídka ovšem stále nepřicházela, a proto SoJu s hraním definitivně skončil.

V Rýmařově se soutěžilo ve strategických titulech

Zaběhlá rýmařovská akce LanCraft, jenž minulý měsíc poprvé ve své dlouhé historii uskutečnila také soutěže v akčních hrách, o jejíchž výsledcích jsme vás informovali, se letos již tradičně konala samozřejmě i ve strategiích.

Ve dnech 2. a 3. května se bojovalo ve Starcraft: Brood War, Warcraft 3: The Frozen Throne a Warcraft 3: DotA. Kromě domácích hráčů přijeli na lanpárty i soutěžící ze Slovenska, Polska a Maďarska.

Nejprestižnější klání byla k vidění jako vždy ve Warcraftu a Starcraftu hraném stylem jeden na jednoho a v Dotě hrané pět na pět. V SC:BW se slovenskému Maixovi z nEophyte nepodařilo obhájit loňský titul, když byl ve finále přemožen maďarským Kashuem. Třetí místo zůstalo na domácího zkušeného Crowa z CDS.

Naopak ve W3 zůstaly všechny tři medaile doma v Čechách. Zlatou bral ostřílený h34D_hUnT3R, který v rozhodujícím utkání zvítězil nad stříbrným Horrorenem. Bronz si vybojoval Angelius. V módu DotA zcela podle očekávání triumfovali slovenští Storm Games Clan, kteří si poradili jak s druhými Nevim, tak i třetími MJC.

Stejně jako v 1v1 i ve 2v2 putuje zlato ze Starcraftu do Maďarska a to znovu zásluhou Kashua, jenž společně se svým krajanem Acem dominoval nad polským duem Vapur, kogeT. Třetí místo obsadili rovněž Poláci fortny-nine s Krol_jestem.

Ve Warcraft 3 2v2 se Horrorenovi podařilo oplatit prohru z 1v1, když společně s kolegou GREENEM porazil h34D_hUnT3Ra se Slovákem Ust4gem. Třetí příčka patří BuNDovi s CriFTem Z DotA 2v2 si odvážejí zlato Ortenus a Kure, kteří byli lepší než druzí Grim a Fritol i třetí ervss s Morbixem.

Poslední ze série ESWC turnajů je za námi

V čínském městě Cheonan se zřejmě naposledy soutěžilo v bojích Electronic Sports World Cup. Kultovní akce se dlouhou dobu potýkala s finančními problémy a asijské mistrovství tak bylo s největší pravděpodobností poslední pod záštitou ESWC. Čínská zastávka hostila turnaje v Counter-Strike 1.6 a Warcraft 3 s celkovou dotací 45 000$. Vesměs se zde představila kompletní světová elita.

Soutěž ve Warcraft 3: The Frozen Throne měla velmi překvapivý průběh. O tom, že mladý Španěl LucifroN hrající rasu orků patří mezi špičku, určitě už nyní nepochybuje nikdo. Ale na to, že by měl v široké konkurenci evropských a asijských borců skončit na prvním místě, by si nevsadil zřejmě nikdo.

Zástupce německé organizace nGize ale všem vytřel zrak, když se vzepřel statistikám a prognózám a zlato spojené s částkou 10 000$ vydřel pro sebe. Nezabránil mu v tom ani Jikokorejec Lyn, jenž se druhým místem a výhrou 4 000$ posunul na první příčku světového žebříčku nejvýdělečnějších sólo-hráčů, ani domácí Číňan Fly100%, který bral společně s bronzem 1 000$ v hotovosti.

To v Counter-Strike 1.6 turnaj se už víceméně obešel bez výraznějších překvapení. Za jediné můžeme považovat překvapivé čtvrté místo norského celku Alchemists, jenž byl na akci pozván až na poslední chvíli. Bronz a 3 000$ vybojovali němečtí mousesports, kteří tak utnuli dlouhou sérii trápení a mizérie z posledních měsíců.

Finále o první, respektive druhou příčku bylo ryze švédské účasti. Střetnuly se v něm týmy SK Gaming a fnatic, šlo tedy o pořádné derby. Šťastnější nakonec byli fnatic, kteří nad svými rivaly zvítězili snadno 2:0 na mapy. Odměnou jim bylo kromě zlatých medailí také 20 000$, třetí SK si na své konto připsali 7 000$.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám