Hlavní obsah

Ochutnávka ze hry Tom Clancy's HAWX: nebeské souboje o světovou nadvládu

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tom Clancy's HAWX je hra nové generace leteckých soubojů, která se odehrává v blízké budoucnosti, kde mnoho zemí využívá k dosažení vlastních strategických cílů namísto pravidelných armád soukromé vojenské společnosti.

Článek

Hlavní postava David Crenshaw, do kterého se vtělíte, je špičkovým pilotem H.A.W.X. - elitní jednotky zvláštních operací v armádě Spojených států. Poté, co se dozví, že je program H.A.W.X. z důvodů rozpočtových škrtů zrušen, připojí se jeho jednotka k soukromé vojenské společnosti ARES, která převážně operuje v konfliktních oblastech na území států třetího světa.

Foto: Archiv, Novinky

Ukázka ze hry Tom Clancy's HAWX

ARES je organizace poháněná penězi, která své vojáky trénuje pomocí agresivních a riskantních technik a neuznává stejná pravidla boje jako armáda Spojených států. V roce 2019 vzroste napětí mezi Brazílií a novou jihoamerickou aliancí jménem Las Trinidad.

Foto: Archiv, Novinky

Ukázka ze hry Tom Clancy's HAWX

ARES v tom vidí výnosnou situaci a je v tomto konfliktu najat na ochranu Brazílie. Spojené státy, které chtějí v Jižní Americe zabránit dlouhodobému konfliktu, se rozhodnou zasáhnout a podpořit Brazílii, čímž také sníží ARESU příjmy. Ten dá přednost zisku před povinností a spojí své síly s Las Trinidat v boji proti Spojeným státům, čímž zanechává Crenshawa a jeho jednotku uprostřed konfliktu.

Foto: Archiv, Novinky

Ukázka ze hry Tom Clancy's HAWX

Hra Tom Clancy's H.A.W.X. je již nyní k dispozici na pultech obchodů. Verze pro televizní konzole Xbox 360 a PlayStation 3 vyjde na 1600 Kč, zatímco za variantu pro PC zaplatíte tisíc korun.

Foto: Archiv, Novinky

Ukázka ze hry Tom Clancy's HAWX

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám