Hlavní obsah

On-line hry: Češi a Slováci si zvolí svou hráčskou Miss

Novinky, Jakub Trulík

Kromě tradičních každotýdenních změn týmů a čachrů v jejich sestavách se na naší domácí scéně objevil zcela ojedinělý a originální projekt. Čeští a slovenští hráči dostanou možnost zvolit si svou Miss herní scény. Ostatně přesně takový název nese soutěž, již uspořádal klan Legalize. Na vítězky čekají jak hodnotné ceny od partnerů, tak i nové PC.

Článek

Novinky z domova

  • Po dvoutýdenní pauze, během níž tradiční český klub DOG Soldiers skládal novou skvadru, se tento tým navrací na bojiště. A comeback Call of Duty 4 sekce je paradoxně v provedení téměř totožných jmen, jež nedávno oznámila svůj konec. Rychlou změnu jejich názoru má na svědomí dlouholetý kapitán GeorgE, který nakonec přemluvil afjeeho, lega, Vlastikeho a Arikeho.
  • A je to tu znovu. Občanské sdružení eEriness, jemuž se s Counter-Strike: Source zástupci lepí doslova smůla na paty, se znovu odvážilo vkročit do těchto dosud ním nezdolaných vod. O to by se měla postarat parta, které nikdo neřekne jinak než "Texmexovci". Jedná se o velmi sympatický celek, jenž dříve vystupoval jako Texmex Bar a jehož jádro tvoří kromě známého Texmexe také unzo, wrm, hops a Ninja.
  • Organizace eSuba mění jeden článek svého bezkonkurenčního Call of Duty 1 kádru. Avizovanou novou tváří se stal podle očekávání talent střílející pod přezdívkou Patches, jenž v základní sestavě nahradí osobním životem vytížené duo rex, tecka. S Patchesem se eSuba představila už na úspěšném maďarském tažení při soutěží ICL. Zbytek sekce zůstává nezměněný: maxx_, SleiP, AkSe, xhuwan.
  • Už je to nějaký pátek, co nadějný slovenský Counter-Strike 1.6 tým crew.sk přestoupil k českému klubu eSsential. Od té chvíle hrál téměř v nezměněném složení, což už ale dnes neplatí. Slovenské řady prošly velmi radikálním otřesem. Po zklamání z LanCraft FPS Spring 2k9 se rozhodli s hraním skončit sn1per, steeL a shad1 - zda se jedná o dočasné či definitivní stanovisko, není zatím známo. Jejich místa by vedle benq1ho s un1qem měli vyplnit zkušení X-Ray, dezik a neverim.

Novinky ze světa

  • Upadající švédská Counter-Strike: Source scéna dostala alespoň malý důvod k radosti. Naději návratu mezi klubovou elitu jí darovaly dvě ve světě uznávaná jména, jež se po různých evropských angažmá rozhodla navrátit na rodnou půdu. Fifflaren společně s Helblindem založili tým nesoucí pracovní název Japanese bird cooking, v němž budou působit dohromady s trojicí talentů v podobě kajeho, pokkeho a OSVARa. Jejich prvním cílem bude předvádět takové výkony, jež by přilákaly organizaci, která by jim pomohla s financováním evropských offline turnajů.
  • Téměř totožný problém jako ve Švédsku řešili i v sousedním Finsku, avšak s tím rozdílem, že se jednalo o Counter-Strike 1.6. Tamní klany už rozhodně nebudí takový respekt jako před lety, tomu bohužel přispěl i konec uznávaného Crack Clan. Nyní by se situace snad mohla zlepšit, především zásluhou nově ohlášených celků rootz a astralis. Jádra obou klubů tvoří bývalí členové CMAX.gg, Roccat či právě Crack Clan. V případě rootz jde o pětici SPIKEONE, danzer, natu, naSu a dRiim, u astralis se jedná o contEho, plastEho, jigetuse, ruuita a tihOpa.
  • K pořádné rošádě došlo ve Warcraft 3 sekci německé organizace WICKED eSports. Vedení se nejprve po neuspokojivých výsledcích v soutěžích rozhodlo rozloučit s bývalou sestavou ruských EYESports, následně ale propustilo i špičkového Francouze ToDa s neméně slavným Ukrajincem HoTem. Proč došlo k tomuto kroku bylo osvětleno hned následující den. Klub z Lipska se dohodl na spolupráci s korejským triem Shy, FoCus a Space, jež bez pomoci sponzora obsadilo jako Clan Go výborné čtvrté místo v základní části ligy WC3L.
  • Hned dvě velmi špatné zprávy zasáhly DotA komunitu. První byla informace o očekávaném konci celku mousesports, jenž byl veden oblíbeným Švédem Drayichem. Ten ale neměl potřebný čas na hraní, a tak se mouz rozhodli ukončit své působení. Druhou a silně šokující novinkou je konec sestavy bývalých Meet Your Makers. Těm se po rozpuštění jejich organizace vůbec nedařilo, samotní hráči ztratili chuť a motivaci k hraní, a proto se radši v dobrém rozešli. Dosud bylo oznámeno pouze pokračování Němce H4nn1ho, jenž přestoupil k KingSurf.international.

Kdo se stane naší historicky první domácí Misskou?

Na naší malé herní scéně se objevil zcela ojedinělý projekt, jenž se zrovna dvakrát často nevidí ani jinde ve světě. Vzrůstající český klub Legalize přišel s nápadem v duchu, proč si neudělat Miss herní scény, když v České republice běžnou Miss volíme hned dvakrát. Tato idea se zatím těší takové popularity, že se jí chytlo hned několik významných sponzorů, kteří do soutěže vložili ceny v řádech desítek tisíc Kč.

Původně měly být tři nejpůvabnější dívky odměněny pouze symbolickými korunkami a šerpami, nyní na ně však čeká celá škála lákavých cen. Nejvíce mezi nimi vyniká, jak se mezi hráčkami dá očekávat, osobní počítač konfigurovaný k hraní, jenž do soutěže věnovala firma VenySoft. Ten si odnese pouze ta nejhezčí z nejhezčích.

Všechny finalistky budou navíc odměněny poukazy v celkové hodnotě 5 000Kč na nákup v sítích prodejen Adidas. To ale ještě není vše. Internetová prodejna NewSkateShop obdaří trojici prvních značkovými batohy. Tím ale zřejmě výčet cen nekončí, podle slov organizátorů by měly ještě další přibývat.

Přihlášky do soutěže Miss herní scény mohou zaslat pouze samotné slečny či paní, jež se chtějí zúčastnit bojů o titul nejkrásnější hráčky České republiky a Slovenska. Podmínkou je samozřejmě aktivní hraní jakéhokoliv PC titulu. Registrace probíhá formou zaslání e-mailu do 17. května tohoto roku. Další podrobnosti o pravidlech a formě zaslání přihlášky naleznete přímo na webu týmu Legalize.

Ze všech zaslaných přihlášek bude porotou vybráno 12 finalistek, které se zúčastní večerní show ve studiu internetové televize PG24, která bude celé představení samozřejmě přenášet. O moderování by se měl postarat Kazimír Krysta, jeden ze stálých moderátorů této stanice. Po vzoru opravdové Miss i zde proběhnou dvě vyhlášení. První bude klasické, v němž konečné pořadí určí samotná porota, druhé bude tzv. Miss sympatie nebo-li Miss, jenž zaboduje nejvíce u diváků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám