Hlavní obsah

Nová kapesní konzola od Nintenda bude konkurovat iPodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonský výrobce her Nintendo začal v Evropě prodávat novou kapesní herní konzolu DSi. Konzola, která se poprvé objevila na japonském trhu loni na podzim, má konkurovat podobnému zařízení PlayStation Portable (PSP) od Sony. Novinka by měla oproti předchozí verzi nabídnout například multimediální přehrávač, který bude podle japonského listu Nikkei konkurencí pro iPod.

Článek

Nintendo DSi má stejně jako jeho předchůdci dva displeje a dotykové ovládání, funkci rozpoznávání hlasu a Wi-Fi připojení. Vedle toho je nově vybavena dvojicí kamer, snímačem pohybu a MP3 přehrávačem. Hry a další programy lze stáhnout prostřednictvím internetového DSi shopu.

Firma upozorňuje, že internetové připojení nelze využívat při nastavení přístroje pro ČR, stačí ale změnit nastavení na jakoukoliv jinou zemi. Cena začíná na doporučených 5390 Kč. Konkurenční PlayStation Portable stojí pod 5000 Kč.

Nintendo DSi a hra Face Training

FOTO: Nintendo

DS již na celém světě překonal v prodejnosti konkurenční přístroj PlayStation Portable (PSP) firmy Sony. Podobný zájem mají uživatelé také o televizní konzoli Wii. Od roku 2006 jich bylo prodáno na 30 miliónů kusů.

Úspěch konzole Wii je především v interaktivním ovládání každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Více vám o herní konzoli Wii a jejím používání napoví naše recenze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám