Hlavní obsah

Podle videohry Dante’s Inferno se bude natáčet animovaný film

Novinky, Miloslav Fišer

Podobně jako ve hře Dante’s Inferno, která přímo vychází z Božské komedie od Alighieriho, je hlavní postavou animovaného filmu sám Dante. Ten bude postupně putovat předpeklím, chtíčem, obžerstvím, chamtivostí, zlobou, kacířstvím, násilím, podvodem a zradou za svou milovanou Beatrice.

Článek

Pro jasnější odlišení každého z devíti kruhů přikročili koproducenti filmu Dante’s Inferno k velmi zajímavému kroku.

Ztvárnění jednotlivých příběhů svěří různým studiím, jejichž úkolem bude vytvořit vlastní originální pohled na příslušnou část tohoto klasického díla pomocí technik moderní animace.

Dante's Inferno

FOTO: archiv

Režie se ujal Victor Cook, který pracoval na titulech jako je Spider-Man nebo Hellboy. Scénář napsal Brandon Auman, který dříve sepsal také Iron Mana.

Dante's Inferno

FOTO: archiv

„Animovaný film bude vítaným doplňkem ke hře,“ řekl Jonathan Knight, výkonný producent projektu Dante’s Inferno. „Poodhalí jiné aspekty básně, než hra a lépe přiblíží jednotlivé postavy."

Foto: archiv, Novinky

Dantes Inferno

Dante's Inferno

FOTO: archiv, Novinky

Božská komedie

Temná fikce Božské komedie dala vzniknout toskánskému dialektu italštiny a je považována za dílo, které určilo současné vnímání pekla a očistce v celé západní kultuře. Božská komedie, napsaná ve 14. století, byla vydána a veřejně předčítána v italštině, a proto se stala přístupnou širokému publiku.

Báseň pojednává o neobyčejných, alegorických vizích křesťanského posmrtného života a utrpení v pekle. V jedné části, nazvané Dantovo peklo, prochází autor všemi devíti kruhy pekla: předpeklím, chtíčem, obžerstvím, chamtivostí, zlobou, kacířstvím, násilím, podvodem a zradou.

Dante’s Inferno je již druhým přetvořením videohry ve spolupráci EA Games a Filmu Roman. V roce 2008 byl produkován animovaný snímek Dead Space: Downfall, který vznikal v koordinaci s vývojem mnohonásobně oceněné hry Dead Space, přičemž společně zaznamenali mimořádný celosvětový úspěch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám