Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Mental Repair – když se robot zblázní

Novinky, Radovan Blažek

Mnoho tvůrců sci-fi se zabývá tím, jak bude vypadat svět, až po něm budou chodit myslící roboti. Nikdo si ale nepřipouštěl, že i oni budou potřebovat psychology. Právně jedním takovým se v této hře stanete.

Článek

Hlavní zápletka se zdá být docela obyčejná: vyrážíte na rutinní zakázku, když tu, co se nestane, zavřou se za vámi dveře a vy se musíte nějak dostat z domu, který je opuštěný jen zdánlivě.

:. Mental Repair

Až na toto drobné klišé v úvodu je Mental Repair adventurou vskutku moderního střihu. Ke grafice se nemá moc smysl vyjadřovat, už na obrázcích vyniká pečlivé renderování stejně tak jako vydařená ponurá atmosféra. Daleko větší pozornost si zaslouží herní systém.

Ten totiž odstraňuje některé drobné chyby, které se táhnou společně s adventurami už od jejich vzniku. Takže když například vejdete do nové lokace, po stisku mezerníku uvidíte vše, s čím je možno provést nějakou interakci.

Nemusíte se tedy zdržovat hledáním. Stejně tak čas významným způsobem šetří dynamické menu činností, které nabízí jen ty položky, které lze využít.

:. Mental Repair

Mental Repair je tedy po všech stránkách vydařeným příspěvkem do kategorie adventur, jež v poslední době zažívají renesanci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám