Hlavní obsah

Ochutnávka ze hry End War: třetí a poslední světová válka je na spadnutí

Novinky, mif

Mezi roky 2011 a 2014 si svět užíval období míru, jaké v dějinách nemělo obdoby. Obranné technologie vyloučily hrozbu atomové války. Éra míru a prosperity však netrvala dlouho a v roce 2020 je třetí a poslední světová válka na spadnutí.

Článek

V roce 2020 dosahuje mezinárodní napětí vlivem tenčících se zásob surovin svého vrcholu. Jediná jiskra může zažehnout katastrofu, o jaké se nikomu ani nezdálo.

Třetí a poslední světová válka je na spadnutí. Je jen na vás, za kterou světovou mocnost se postavíte. Vybírat můžete mezi USA, Evropou a Ruskem. Ve třetí světové válce není možné vyhrát dobytím odlehlých pouští a luk. Udeřit je třeba přímo do srdce nepřítele. Paříž, Moskva a Washington D.C. se tak změní v hořící peklo, neboť vše, co na bojišti uvidíte, je možné zničit.

Ve hře End War se hráči chopí otěží armád jedné ze tří mocností (USA, Rusko a Evropa) a utkají se v masivních bitvách pro více hráčů. EndWar lze téměř kompletně ovládat pomocí hlasu. Hráči budou mít možnost úprav vlastní armády, kterou pak povedou do střetnutí na mnoha bojištích a městech na celém světě.

Války budou na internetu v této strategii probíhat mezi stovkami lidí najednou.
režisér hry Michael de Plater

Videohra vznikala pod vedením režiséra Michaela de Platera. Podle něj se hra od ostatních strategií liší především ve svém monumentálním pojetí. Místo 16 hráčů budou moci ve strategii bojovat stovky soupeřů najednou a půlhodinové bitvy se promění na válečné konflikty, které se potáhnou měsíce.

Minimální systémové požadavky hry pro PC

  • Operační systém Windows XP SP2 nebo Vista SP1
  • Procesor Intel Core 2 Duo E4400 2,0 Ghz nebo obdobný AMD
  • Operační paměť 1 GB / 2 GB pro Windows Vista
  • Grafická karta 256 MB, kompatibilní s DirectX® 9.0c a s funkcí Pixel Shader 3.0
  • Zvuková karta kompatibilní s DirectX 9.0c
  • 10 GB volného místa na pevném disku
  • Mechanika DVD-ROM
  • DirectX 9.0c nebo DirectX 10.0
  • Hlasové ovládání vyžaduje sluchátka s mikrofonem

Hra Tom Clancy’s End War je dostupná v českých obchodech pro platformy Xbox 360, PlayStation 3 a PSP (PlayStation Portable). Pro počítačové sestavy ji pořídíte za tisíc korun, verze pro herní konzole pak vyjde na 1500 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám