Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Saboteur 95 – návrat starých časů

Novinky, Radovan Blažek

Není sporu o tom, že osmibity byly zlatým věkem hlavně pro plošinovky. Pokud tento žánr máte rádi, pak vás tato rozsáhlá předělávka rozhodně nesmí minout.

Článek

Jakmile se pustíte do hraní, velice záhy zjistíte, že se o plošinovku jedná jen z části. Základ sice tvoří zběsilé pobíhání a skákání, ale dalších vlastnosti tohoto žánru moc nenajdeme. Soubojů je poskrovnu, všechny se vyřizují ručně a ani v pohybových kreacích se hlavní hrdina nijak moc nepředvádí.

:. Saboteur 95

Co tedy hru činí tak poutavou a nutí nejrůznější autory k novým a novým předělávkám? Bezesporu je to rozsáhlost prostředí, ve kterém se pohybujete. Určitě nebude nadsazené, když mluvíme o stovkách a možná i tisících obrazovkách.

Často se tak nevyhnete nutnosti si kreslit mapku úrovně někam bokem na papír. V dobách osmibitů zcela obyčejná věc, dnes něco silně neobvyklého.

:. Saboteur 95

Závěr tedy nemůže znít nijak jinak, že Saboteur 95 je záležitost pro sklaní pařany a pamětníky. Dnešní hráče nejspíše velice brzy přestane bavit.

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Snake World – had v novém

Vzpomínáte ještě na hada na mobilu? Představte si stejný princip, ale převedený do nejmodernější grafiky a navíc s podporou internetového hraní. Zní to slibně,...

Hrajeme zdarma: Mightier – nová generace her

K ovládání počítačových her se obvykle používá klávesnice a myš, někdo může upřednostňovat gamepad nebo joystick. Ale tiskárna a webkamera? To tu ještě nebylo....

Výběr článků

Načítám