Hlavní obsah

On-line hry: Na Rekrut.ru se v dobrém předvedli zejména Ukrajinci

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v oblasti progamingu je již silně znát, že svátky skončily. Hned několik domácích, ale i světových organizací představilo své nové posily pro rok 2009. Ti, kteří nezískali celé nové celky, se alespoň snažili vylepšit ty stávající. V hlavní části článku se podíváme, jak probíhala ruská lanka Rekrut.ru, na níž se představila řada kvalitních týmů.

Článek

Novinky z domova

  • Dnes již téměř nevídaný krok udělal obrozený klub Verya eSports. Ten odstartoval svou novou kapitolu sestavením Warcraft 3 týmu, s nímž se bude snažit probojovat i v Evropě. Nejzvučnějšími jmény v kádru vedeného kapitánem M4mbem jsou bezpochyby Čech Gorbacov a Slovák Amater. Celkově ve Verya momentálně působí hned osm Warcraft 3 hráčů.
  • Občanské sdružení Illusion Pictures Team se během týdne rozloučilo se svou TrackMania sekcí. Kádr čítající dohromady 12 jezdců pod vedením Iraideho odchází z vlastního popudu a podle vlastních slov nechystá přestup pod jinou stáj.
  • Česko-slovenským Reason Gaming se povedl další parádní kousek. Ve středu večer naši vyslanci zvítězili v 18. ročníku EuroCupu. Ve finále svedli na třech mapách vyrovnaný souboj s ruskými forZe.
  • Multiherní klan nEophyte oznámil ve velmi krátkém časovém rozmezí příchod hned dvou Call of Duty sekcí. Nejprve byli u nEph představeni Call of Duty 4 borci, kteří až dosud hájili barvy Snoopy. Příchod skywalkera, holliho, dreadera, jackala a bahn1ka byl velmi ostře sledován už jen z toho důvodu, že poslední CoD4 zástupce nEph také přišel z konkurenčních Snoopy. Jako třešničku na dortu vedení organizace rovněž ohlásilo složení celku, jenž bude reprezentovat v prvním vydání tohoto herního titulu. Zastupovat ho budou hráči FiN, xeon, jacket, kokain a Inky.

:. V dresu Snoopy se dreader představil i na dánské akci The eXperience. Nyní ho vymění za úbor nEophyte.

Novinky ze světa

  • Dosud bezkonkurenčním Made in Brazil se doma v Brazíli zrodil silný soupeř. Tamní organizace Firegamers představila svůj nový Counter-Strike 1.6 celek, na jehož soupisce nalezneme hned tři bývalé hvězdy MiBR. Ostřílené trio cky, bruno a bit doplnili zkušení prd se spaccou.
  • Překvapivý krok učinili australští fnatic, do jejichž řad se znovu navrací Call of Duty 4 tým. Jedná se téměř o totožnou sestavu, která koncem října loňského roku oznámila odchod do neaktivity. Oblékat dres fnatic tedy budou Švédi LINQAN, odyx, KyoChi a nikokick. Jméno pátého nebylo zatím zveřejněno.
  • Na stránkách známého herního portálu Cadred.org byla spuštěna anketa o "nej" uplynulého roku v Counter-Strike: Source. Hned ve čtyřech prestižních kategoriích má i naše scéna své zastoupení. Mezi šest hráčů, z nichž později vzejde hráč roku 2008, se probojoval Čech WT a Slovák .PhP. WT je také v nominaci na nejlepšího AWP hráče a .PhP pro změnu na nejlepšího střelce s automatem. A Reason Gaming samozřejmě nechybí v kategorii o nejlepší tým roku.
  • Němečtí Alternate procházejí složitým obdobím. Ještě nedávno jeden z nejobávanějších Counter-Strike 1.6 celků se dostal do těžké krize. Špatné výkony navíc před třemi měsíci podtrhl odchod kapitána CHEF-KOCHa a k vzestupu nepomohla ani nová akvizice fleks. Právě s fleksem se klub rozloučil, aby přijmul svého bývalého hráče romana, který doplní čtveřici approx, mooN, Roman R., paN.

Dva roky zpátky patřili Alternate k absolutní špičce Counter-Strike scény. Dnes těžce bojují o TOP3 umístění v Německu.

Na Rekrut.ru se dařilo spíše nefavorizovaným týmům

Rok 2008 v Counter-Strike 1.6 byl zakončen na již tradiční ruské offline akci Rekrut.ru, která se konala 14. prosince v Moskvě. Zpočátku nebylo jisté, zda se akce vůbec uskuteční.

Finanční krize přinutila pořadatele snížit prize money z původních 24 000$ na necelých 20 000$ a spekulovalo se o tom, že některé týmy proto svou účast odřeknou. Nakonec tak neučinil nikdo a v akci se představili takoví velikáni jako dánští mTw, finští GamePlay, němečtí Alternate nebo domácí Virtus.pro.

:. Pro Amazing Gaming je třetí místo veliký úspěch. Týmu se několik posledních měsíců příliš nedařilo.

Už základní skupiny napověděly, že se nebude jednat o jednoznačný turnaj. Prakticky až do odehrání posledního zápasu nebylo známo, kdo se ve vyřazovacích soubojích představí. Bezchybně si vedli pouze Virtus.pro ve skupině C a překvapivě kazachstánští k23 ze skupiny A.

Kazachstánské překvapení dále doprovodili Alternate, kteří zoufale na akci potřebovali uspět, aby si tak vylepšili svůj bídný profil pro rok 2008. Ve skupině C došlo na opakované souboje, protože se na třetím místě umístily hned tři klany. Druhým postupujícím se nakonec stal celek Amazing Gaming, který přemohl jak ruské PinCho, tak i es4x.

Neméně napínavá situace nastala i ve skupině D, kde si první místo zajistili DTS.chatrix a finští GamePlay postoupili až pomocí vzájemného zápasu s EYESports. Ze skupiny B šli dále mTw společně s Kerch.net. Zajímavé bylo, že nejlepší tým uplynulého roku se svým ukrajinským soupeřem ve vzájemném souboji remizoval.

Virtus využili domácího prostředí a po dlouhé době si připsali pořádný výsledek. Napravili tak zklamání z domácí akce KODE5.

Ani v play-off se neubralo na zběsilém tempu a nepředvídatelných výsledcích. Obrovské zklamání čekalo na favorizované klany Alternate a GamePlay. Finové nejprve prohráli s rozjetými k23 a následně v nižší části pavouka nestačili ani na Virtus.

Němci si zase vylámali zuby na ukrajinských týmech DTS.chatrix a Kerch.net. Nejlépe si vedli mTw, kteří se probojovali až do samotného Grand finále přes Amazing Gaming. V rozhodujícím duelu se postavili domácím Virtus. Ti měli cestu do finále velmi složitou, protože s Dány prohráli už v prvním kole play-off a museli tak celou dobu bojovat v nižší části.

Oplátka se ale nekonala, Dánové znovu potvrdili svou vynikající formu a s Rusy si hlavu příliš dlouho nelámali. Na konto si tedy připsali 9 840$, Virtus.pro brali 6 560$ a Amazing Gaming 3 280$.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám