Hlavní obsah

Nejočekávanější hry roku 2009 přinesou Beatles i zombie

Tvůrci videoher se letos chystají přejít na nový způsob prodeje svých produktů. Novinky se podle agentury Reuters nesoustředí tak jako v minulosti na vánoční období, ale mají se na pultech obchodů objevovat v průběhu celého roku. Ve hře Rock Band by se tento rok měla objevit i skupina Beatles. Hráči se ale mohou těšit také na Božskou komedii od Dante Alighieriho.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Vylepšená grafika, intuitivnější ovládání nebo nové herní zápletky – to jsou jen některé novinky, na které se můžete v roce 2009 těšit.

Článek

Donedávna šly videohry nejlépe na odbyt v listopadu a prosinci a tržby z těchto dvou měsíců také tvořily přes polovinu jejich celoročního prodeje.

:. Ukázka z videohry GTA IV. Foto: Novinky

Ale úspěch hry Grand Theft Auto IV, který titul po vydání v dubnu loňského roku zaznamenal, a fakt, že se hra skvěle prodávala po celý rok, tento zaběhnutý model narušil.

Ve videohře si zahrají i Beatles

Skupina Beatles by se měla stát součástí nové videohry Rock Band, která bude vydána o Vánocích 2009. Na tomto projektu bude pracovat také syn bývalého producenta Beatles Giles Martin (39).

Yoko Ono, vdova po Johnovi Lennonovi, pro časopis Entertainment Weekly uvedla, že všichni žijící muzikanti i vlastníci práv po zemřelých by určitě bez problémů s tímto projektem souhlasili.

”Všichni jsme z toho vlastně naměkko, tak jsme řekli ano,” vysvětlila Yoko Ono. “Já osobně jsem nadšená. Ta hra vám umožní zúčastnit se takovým způsobem, že se úplně ponoříte do hudby Beatles.”

:. Videohra Dante's Inferno Autor: EA

Zajímavá by letos mohla být i hororová akční novinka Dante's Inferno. V té přetvořilo studio EA středověké epické básně Danta Alighieriho do počítačové videohry s názvem Dante’s Inferno.

Božská komedie, napsaná ve 14. století, byla vydána a veřejně předčítána v italštině, a proto se stala přístupnou širokému publiku. Báseň pojednává o neobyčejných, alegorických vizích křesťanského posmrtného života a utrpení v pekle.

V jedné části, nazvané Dantovo peklo, prochází autor všemi devíti kruhy pekla: předpeklím, chtíčem, obžerstvím, chamtivostí, zlobou, kacířstvím, násilím, podvodem a zradou. Tento zmučený a strádající svět je podle tvůrců ideálním prostředím pro zápletku videohry. EA prozatím všechny další informace o hře Dante’s Inferno drží pod pokličkou.

V únoru i březnu vyjde nové GTA i Killzone 2

Rok 2009 přinese v březnu premiéru hry Grand Theft Auto Chinatown Wars, určenou poprvé pro herní konzoli Nintendo. Mnoho nejočekávanějších novinek však bude dostupných ještě před tímto jarním termínem.

Staří i noví bojovníci v novém díle hry Street Fighter IV se objeví v únoru, kdy bude mít premiéru i sci-fi střílečka Killzone 2, exkluzivně připravená pro konzoli PlayStation 3.

:. Videohra Killzone 2 vyjde v únoru. Foto: Archiv

"Chceme, aby si hráči vychutnali rozsáhlou invazi a cestu nepřátelským světem, plnou velkolepých scén a dramatických akcí," prohlásil o hře Hermen Hulst, zastupující jejího výrobce, společnost Guerilla Games.

V březnu pak na konzole PlayStation 3 a Xbox 360 "zaútočí" zombíci z pátého dílu hry Resident Evil, zasazené tentokráte do Afriky.

Rok 2009 ve znamení filmu

Tradičně nízké letní prodeje se pokusí oživit tituly navazující na chystané filmové megahity, jako je Terminator Salvation a Harry Potter a Princ dvojí krve. Vrací se také Batman ve hře nazvané Batman: Arkham Asylum, v níž Joker a další řádka šílených superzlosynů vyzvou Batmana na souboj uvnitř jejich vězení.

Nintendo nabídne majitelům své konzole a nově vylepšeného pohybového ovladače směs virtuálních letních aktivit pod názvem Wii Sports Resort. Další zajímavé videohry představí tvůrci na podzim.

Budou zde pokračování již etablovaných titulů, mezi nimi i God of War III, BioShock 2, Halo 3: ODST a Legend of Zelda. Zatímco novým dílům Fallout 3, Gears of War 2 a Call of Duty: World at War se v loňském roce dařilo, novinky, jako například Dead Space, Mirror's Edge a Spore, tak úspěšné nebyly, prohlásil Dean Takahashi, novinář ze serveru o videohrách VentureBeat.com.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám