Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Nejlepší hry roku 2008

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loňský rok byl na volně šířené herní tituly hodně bohatý. Do oběhu se dostalo mnoho starších komerčních titulů, mnohokrát o sobě dala vědět open-source scéna a také mnohé soutěže přinesly zajímavý materiál. Jaké jsou nelepší tituly loňského roku podle redakce Novinek.cz?

Článek

10. Ski Challenge 09

:. Ski Challenge 09

Tento simulátor lyžování má tu zajímavou vlastnost, že i když v posledních ročnících vylepšuje opravdu jen kosmeticky, příznivců má čím dál tím víc. Zřejmě za o může skvělá internetová hra, v níž si můžete poměřit své síly s ostatními a třeba i něco vyhrát.

9. KK Direkt Mountainbike Challenge 08

:. KK Direkt Mountainbike Challenge 08

Představte si Ski Challenge, ve které není sníh, a vy tak musíte kopec sjíždět na horském kole. Není to příliš originální, na hratelnosti se to však nijak nepodepisuje.

8. WolfQuest

:. WolfQuest

Hlavní hrdinové počítačových her bývají různí a mnohdy dojde i na zvířata. Jak se asi cítí takový vlk při svých toulkách krajinou? To se vám snaží zprostředkovat tato vskutku jedinečná hra. Zpracování sice trochu pokulhává, ale to výsledek moc neovlivňuje.

7. Phun

:. Phun

Představte si hru, které se téměř přesně podařilo převést fyzikální zákony do virtuálního světa. Pokud máte pro takový um pochopení, pak se v této stavebnici můžete skutečně dobře vyřádit.

6. FreeCol

:. FreeCol

Colonization a velice podobná Civilization – to jsou herní modly devadesátých let, které jsou stále velice populární. Není proto divu, že když se objeví jejich věrná předělávka, nemůže to zůstat bez pozitivních reakcí.

5. Wormux

:. Wormux

I Worms jsou hrou, která se nesmazatelně zapsala do srdcí mnoha hráčů, jež se k ní stále znova vracejí. Tak proč ne třeba k této velice povedené předělávce?

4. The Mindgate Conspiracy

:. Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy

Není divu, že čelní místa žebříčku obsadily hry, které se dříve prodávaly v obchodech a až po čase se jejich tvůrci rozhodli uvolnit je k volnému šíření. Zde se jedná o akci z pohledu třetí osoby, k běžným zbraním zde však přibývají parapsychologické schopnosti tajných vojáků.

3. Priority: Survive

:. Priority: Survive

Realtime strategie dnes už nepatří k příliš rozšířenému žánru, a tak když se objeví takto povedený kousek, nemůže si neodnést vysoké hodnocení. Pravda, obtížnost je trochu vyšší, než bývá zvykem a také máte mnohdy pocit, že hrajete StarCraft, ale nic z toho nemůže hře sebrat vysoké ohodnocení.

2. Brány Skeldalu

:. Brány Skeldalu

Toto legendární RPG všichni fanoušci žánru určitě velmi dobře znají. Jeho uvolnění k volnému šíření je tak výbornou šancí pro všechny ostatní, aby se nechali pohltit úžasnou atmosférou, výtečným herním systémem a mnoha hodinami napínavého příběhu. Nenechejte se odradit trochu jednodušší grafikou, ta v tomto druhu her opravdu není podstatná.

1. The Suffering

:. The Suffering

Když se ocitnete ve vězení za vraždu své ženy a dětí, kterou jste nespáchal, je to s vámi zlé. Ale jakmile se otevřou pekelná vrata a na zem začnou proudit zmutovaná monstra, která zabíjejí a mučí vše živé, je to ještě mnohem horší. Tak by se dal ve stručnosti shrnout příběh jedné z nejděsivějších počítačových her, jaké kdy spatřily světlo světa. Efektní monstra, samá tmavá zákoutí, hororové zvuky a psychické záchvaty hlavního hrdiny – to vše vás nenechá ani na okamžik vydechnout a pochybovat, že The Suffering je nejlepší freeware hrou roku 2008.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám