Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Verge – atmosférická plošinovka

Novinky, Radovan Blažek

Zcela netradiční grafické pojetí, filozofický přesah a strhující atmosféra – věřili byste, že toto všechno vám může nabídnout jedna zdánlivě obyčejná plošinovka?

Článek

Na první pohled to může vypadat jako špatně povedená předělávka z doby před čtvrt stoletím. Pravda, tento pixelový styl chce hodně pochopení, ale jakmile se do hry zaberete, přestanete ho vnímat jako nedostatek, ale naopak jako spolutvůrce úžasné atmosféry.

:. Verge

Ta je dále podpořena lehce melancholickou až tesknivou hudbou a také občasnými úvahami hlavního hrdiny o životě a smrti. Ačkoli se hra jeví jako roztomilá plošinovka pro děti, může se docela lehce stát, že vás uvrhne do deprese, zvláště pak v tomto čase dlouhých nocí.

:. Verge

I po herní stránce je o co stát – žádné střílení nebo jiné formy násilí zde rozhodně nehledejte, spíše jen skákání a řešení rozličných logických hádanek a překonávání problémů. Verge je přesně tou hrou, na kterou máte chuť označit razítkem „pro náročného hráče“. Nezaujme sice masy, ale jakmile si vás získá, jen tak nepustí.

DOWNLOAD, homepage, 6.7 MB, 7/10

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám