Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Grey Matter – pozor na trojúhelníky

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jednoduchosti síla: toto heslo přesně vystihuje tuto arkádovitou záležitost. Vše se odehrává a jedné jediné obrazovce, kde se nudit rozhodně nebudete.

Článek

Princip hraní je následující: zatímco nepřátelé po vás mohou střílet, vy žádné zbraně nemáte – kromě sebe samého. Chcete-li se tedy někoho zbavit, musíte se rozjet na patřičnou rychlost a narazit do něj. To by samo o sobě nebylo nic převratného, avšak je tu jeden prvek, který hru docela komplikuje, a tak ji činí zábavnější, než jaká se na první pohled jeví.

Jde o to, že když takto zničíte hned tři nepřátele po sobě, vznikne na jejich místě trojúhelník, který je pro vás nebezpečnou pastí. Celá hra se tak vyvíjí následovně: po trochu nudném začátku se to na hrací ploše začne zahušťovat a abyste přežili, musíte využít své reakce a hbitost prstů.

Grafika vás neobtěžuje žádnými pompézními efekty, naopak ji lze označit jako minimalistickou. Takovéto hry považuji za obzvláště sympatické, protože se rozhodly jít s kůží na trh jen se svým nápadem a nesnaží se neoriginalitu svých tvůrců maskovat nějakými efekty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám