Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: City of Rauma – jak se staví na severu

Novinky, Radovan Blažek

Vzpomínáte ještě na SimCity? V této hře, která je mu velice podobná, však nebudete stavět nějakou rozsáhlou metropoli, ale spíše malé městečko kdesi za polárním kruhem. Zábava je to však minimálně stejně dobrá.

Článek

Nejen že je Rauma skutečné město ve Finsku, ale je navíc i zapsáno na seznamu kulturního dědictví UNESCO. A právě s ním a s pravděpodobným způsobem vzniku se můžete prostřednictvím této hry seznámit.

:. City of Rauma

Úplně zde chybí jakákoli kampaň – zkrátka se po hlavě vrhnete do volného hraní a snažíte se na obrazovce postavit to nejhezčí město, jaké svedete. Nejdříve přijde na řadu radnice, od ní vedou cesty a pak všechny další budovy. Podle nich zcela zjevně poznáte, v jaké zemi se hra odehrává. Průmysl zastupuje hlavně zpracování dřeva, obyvatelé se zase nejraději chodí bavit do sauny nebo na hokejové stadiony.

:. City of Rauma

Možná bychom hře mohli vytknout přílišnou jednoduchost. Kromě toho, že chybí kampaň, nesetkáme se zde ani s žádným vývojem v čase a z toho plynoucí změnou budov nebo technologií. Na druhé straně to nedělá hru příliš komplikovanou, což lze také brát jako plus.

:. City of Rauma

DOWNLOAD, homepage, 11.7 MB, 8/10

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Gogo Digger – kdo hledá, najde

Hledání min ve Windows sice není tak populární jako Solitare, přesto si však najde mnoho příznivců. Toto je jejich předělaná a rozpracovaná verze s mnohými...

Hrajeme zdarma: Star Drone – vesmír plný hvězd

Ačkoli by se mohlo zdát, že se jedná jen o další vesmírnou střílečku, netradiční zpracování a pojetí hry proměňují titul úplně v něco jiného a velice...

Výběr článků

Načítám