Hlavní obsah

Need for Speed Undercover: slušná zábava v hávu starém

Novinky, jky

Závodní série Need for Speed má už mezi počítačovými hráči obrovskou tradici a hlavně skvělé jméno. Je to snad jediná závodní hra, která se kdy protlačila na LAN party a pomáhala hráčům překonat únavu z akčních her a strategií v nočních hodinách. Nejnovější "Needy" nejsou název Undercover, což mluví samo za sebe - budete tajně nasazeni mezi pouliční závodníky a budete mít za úkol přijít na to, kdo z nich stojí za trestnou činností, která se okolo nich odehrává.

Článek

Ovládat Needy na klávesnici je jako pít víno ze skleničky na pivo - nevhodné. Jistě, že se to dá, ale proč to dělat, když si tím zkazíte nejméně polovinu závodního prožitku. Konzoloví hráči si dost možná vystačí s gamepady, nicméně volant s pedály a řadící pákou je jednoznačně tou nejlepší volbou, která vám zaručí, že si hru užijete opravdu na 100 procent. Není zcela přesný, nad gamepadem ale vítězí.

Budeme-li se bavit o multiplayeru, tak na ten snad raději zapomeňte, než budete mít na každém levelu jedno auto vylepšené na maximum (jsou čtyři úrovně aut). My jsme si na X-Boxu 360 po asi deseti závodech koupili přes Marketplace za body Bugatti Veyron, abychom rychleji absolvovali celou hru. Pravda je, že v singleplayeru je rychlost 400 km/h doslova uhrančivá, v multiplayeru však nestačí. I bez jediné nehody nás někteří poráželi na kolo o 20 vteřin. Zkrátka bez auta vylepšeného na maximum multiplayer ani nehrajte.

:. Vozům Audi to jezdí parádně.

Výběr aut je tentokrát opravdu bohatý, auta jsou rozdělena na americká, evropská a japonská. K dispozici jsou typické tuningové klasiky od Focusu přes Mustang až po všemožné Nissany a BMW. Nechybí samozřejmě ani nejlepší auta jako Lamborghini, Porsche, Aston Martin či i taková lahůdka jako Pagani Zonda F.

Hra na dlouhé večery

Úkoly sice příliš různorodé nejsou, ale to vám asi až tak vadit nebude. Sem tam vás čeká tradiční závod, jindy cesta skrz checkpointy, pak zase únik před policisty a jindy zase ničení jejich aut. Celou hru pak oživují speciální úkoly jako například ochrana jednoho auta před jinými a další. Hra je jistě držák a vydrží vám na dlouhé večery.

:. Výběr auta není zcela klíčový, ale rozdíly v jízdních schopnostech jsou výrazné.

Zvuky zvučí, muzika muzicíruje a vše funguje jak má. Hra se vám bude asi líbit o hodně více, pokud jste nehráli předchozí díly, jelikož se o tolik neposunula. Grafika na X-Boxu 360splňuje očekávání snad i těch nejnáročnějších, a tak zřejmě není pochyb, že se bavit budete. Hra se ovšem neposunula dále než předchozí série a to je moucha, kterou nelze přehlédnout.

HODNOCENÍ: 6,5/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám