Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Super Hyper Cube – vyznáte se v prostoru?

Novinky, Radovan Blažek

Tři dimenze, to je v herním průmyslu dobře fungující zaklínadlo. Tato hra je však na existenci trojrozměrného prostoru přímo založena, a dobře tak prověří vaši prostorovou orientaci.

Článek

Představte si desku, jak se volně vznáší prostorem. V jejím středu se nachází otvor – obvykle nějaký mnohoúhelník. Naproti desce s otvorem se vznáší podivné těleso – byť složené z malých krychlí, jeví se být naprosto nepravidelné – se spoustou zlomů a výstupků. Jak už nejspíše sami dobře tušíte, vašim jediným úkolem je napasovat pomocí rotací onen objekt do díry tak, aby hladce prošel.

Zprvu je to jednoduché, protože rozměry otvoru jsou dostačující a složitost objektů není příliš vysoká. Mnohdy tak existuje hned několik způsobů, jak celý problém vyřešit. To se však s vyššími úrovněmi velice rychle změní.

Možná si myslíte, že je grafika hry nudná. Když se ale podíváte na obrázek podrobněji, uvidíte charakteristické změny barev poblíž hran. To znamená jediné – Super Hyper Cube je přizpůsobeno ke hraní s 3D brýlemi (to jsou takové, které mají jedno sklo červené a druhé modré). Výsledný efekt se může lišit v závislosti na typu monitoru a jeho nastavení, ale za zkoušku to rozhodně stojí.

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Avert Fate – chvilková zábava

Jdete si takhle po mostě, když tu na jeho obou koncích přistanou vznášedla a z nich se vylodí hromada nepřátelsky naladěných mimozemšťanů. Máte strach?...

Hrajeme zdarma: Cake Queen – objednáte si?

Taková práce v restauraci není žádný med. Musíte si zapamatovat všechny objednávky a vyřídit je co nejrychleji. Jaké to je, si můžete vyzkoušet v této hře.

Výběr článků

Načítám