Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Full Spectrum Warrior - opravdová válka

Novinky, Radovan Blažek

Válčení ani zdaleka nepřipomíná nějakou akční hru, kde jde jen o rychlý pohyb a ještě rychlejší střílení. Naopak, váš úspěch záleží na pečlivém a podrobném plánování a strategii, jak se můžete přesvědčit v této původně komerční hře.

Článek

Kde jsou ty doby, kdy Rambovi stačily pořádné svaly, neselhávající zbraň a nadbytek odvahy k tomu, aby vyhrál celou válku sám. Dnešní válčení však vypadá úplně jinak: hlavní roli zde hraje tým a jeho taktika.

Jako vedoucí jedné takové skupiny se ocitnete v fiktivním Zekistánu, který je potřeba zbavit krutého diktátorského režimu. Asi není potřeba nijak rozebírat, jaký konflikt ze současnosti to připomíná. Rozhodně nebude nouze o strategické oříšky, jako útok na obsazenou budovu.

:. Full Spectrum Warrior

Nejprve je potřeba naplánovat, co který ze členů týmu dostane na starosti. Určitě nebude od věci alespoň pohlídat zadní vchod anebo se rovnou pustit do útoku oběma směry. Každý voják však má jinou výstroj a specializaci, a tak musíte pečlivě zvažovat, který se na co hodí. Posléze nastane akce, kterou si můžete vychutnat na vlastní virtuální kůži, což spolehlivě zabrání tomu, abyste se začali nudit. Žádné velké střílení však nečekejte, protože se záhy vynoří mnoho dalších taktických oříšků: zamčené dveře, zranění spolubojovníci nebo případná rukojmí.

:. Full Spectrum Warrior

Spojit strategii a akci v jeden vyvážený celek není nic jednoduchého, ale zde se to povedlo na výbornou. Ani čtyři roky od vydání neubraly hře nic z jejího kouzla, a tak ji lze vřele doporučit všem hráčům, které neuspokojuje prosté běhání a střílení, jaké nabízí většina titulů.

:. Full Spectrum Warrior

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Area 51 – pozor na alieny!

V poměrně krátké době máme čest s dalším titulem z dílny Midway, který byl původně komerční, ale nyní je uvolněn k volnému šíření. Tentokráte zjistíme,...

Hrajeme zdarma: Broken Sword 2.5 – návrat klasiky

Některé hry jsou natolik populární, že pokud se jejich fanoušci nedočkají pokračování, vytvoří si své vlastní. To je i případ populární adventury Broken Sword....

Hrajeme zdarma: Axiebal 7 - koulela se kulička

I když her, ve kterých máte ovládat neposednou kuličku, existuje spousta, pokud se spojí nápaditý design úrovní s dobrou hratelností, není důvod nepodlehnout...

Výběr článků

Načítám