Hlavní obsah

Vydání videohry od Sony bude pozdrženo kvůli citacím z Koránu

Novinky, Miloslav Fišer

Dlouho očekávaná videohra LittleBigPlanet (MaláVelkáPlaneta), která by se měla stát podle očekávání tvůrců jednou z nejoblíbenějších her pro PlayStation 3, bude odložena. Na vině jsou obavy, že by nová hra mohla urazit vyznavače islámu, kvůli citacím z Koránu. Na problém upozornil zahraniční server BBC.

Článek

V nové videohře LittleBigPlanet se v určitých částech hudby objevují dva výňatky z koránu.

V internetové diskuzi na zahraničním serveru jeden z uživatelů upozornil, že by muslimové mohli vzít citaci své nejslavnější knihy islámu za provokaci a hlubokou urážku.

Ihned po upozornění, se společnost Sony omluvila za případné pohoršení, které mohla hra způsobit. Nyní jsou z obchodů po celém světě houfně stahovány všechny kopie hry.

Videohra LittleBigPlanet pochází z britského studia Media Molecule, které je známé především svou hrou Rag Doll Kung Fu. Z tohoto úspěšného titulu čerpá i novinka LittleBigPlanet.

Hra smíchává herní žánr plošinovky s budovatelskou hrou. Hráči dostávají do rukou tvůrčí nástroje, s jejichž pomocí lze za běhu měnit herní úrovně. Novinkou je propracovaný multiplayerový mód.

Díky němu je možné vytvářet komunity a soupeřit mezi sebou na internetu. Každý hráč má na začátku hry svého avatara, malou postavičku se jménem Sackboy, kterou si může v průběhu hry upravovat k obrazu svému, jeho zevnějšek i obličej.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám