Hlavní obsah

Nová kapesní konzole Nintenda prý bude velkou konkurencí pro iPod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonský výrobce videoher Nintendo plánuje do konce letošního roku uvést na trh nový model svého kapesního herního přístroje DS se zabudovaným fotoaparátem a přehrávačem hudby. Napsal o tom japonský list Nikkei.

Článek

Nový přístroj se má podle listu stát konkurentem iPodu a mobilních telefonů se zabudovaným fotoaparátem. Cena přístroje, který bude vybaven také vyspělými funkcemi pro bezdrátovou komunikaci, by v Japonsku měla být nižší než 20 000 jenů (3150 Kč).

Současné modely DS stojí 16 800 jenů. Herní konzole Wii a DS jsou hlavními pohony růstu zisku Nintenda. Díky vysokému zájmu o oba přístroje akcie společnosti vzrostly za poslední tři roky více než trojnásobně.

DS již na celém světě překonal v prodejnosti konkurenční přístroj PlayStation Portable (PSP) firmy Sony. Podobný zájem mají uživatelé také o televizní konzoli Wii. Od roku 2006 jich bylo prodáno na 30 miliónů kusů.

Úspěch konzole Wii je především v interaktivním ovládání každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Více vám o herní konzoli Wii a jejím používání napoví naše recenze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám