Hlavní obsah

World Cyber Games 2008 - známe reprezentanty světového finále

Novinky, Miloslav Fišer, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turnaj World Cyber Games (WCG) je světovou událostí v soutěžním hraní počítačových her, účastní se jí hráči ze 70 zemí včetně České republiky. V sobotu se uskutečnil poslední národní turnaj, ve kterém se rozhodlo o reprezentantech pro světové finále, které se letos koná v Kolíně nad Rýnem.

Článek

Národní finále je za námi. V domácí kvalifikaci se soutěžilo v 10 hrách, 7 z nich na PC a 3 na konzoli Microsoft Xbox 360.

Návštěvníci viděli kromě soupeření o účastnická místa také vyhlášení prestižní ankety BoSS o nejlepší hráče České republiky a Slovenska uplynulé sezóny. Rovněž si mohli vyzkoušet konzolové hry Guitar Hero III a Project Gotham Racing 4.

Pořadatelé připravili pro návštěvníky speciální vědomostní soutěž o herní počítač NTT System s procesorem Intel Core 2 Quad a další věcné ceny.

:. Herní počítačovou sestavu vyhrál Lukáš Řehák. Foto: WCG

V ní bylo potřeba správně odpovědět na 3 otázky týkající se počítačového hardwaru a mít trochu štěstí při losování. Sestavu vyhrál Lukáš Řehák z Nového Města nad Metují.

Turnaj World Cyber Games (WCG) je herní obdobou olympiády a nejlepší světoví hráči v něm soupeří o odměny v řádu miliónů korun. Účastní se jej soutěžící z více než 70 zemí světa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám