Hlavní obsah

World Cyber Games 2008 - známe všechny účastníky finále

Novinky, Miloslav Fišer, Jakub Trulík

Turnaj World Cyber Games (WCG) je světovou událostí v soutěžním hraní počítačových her, účastní se jí hráči ze 70 zemí včetně České republiky. V sobotu se soutěžící sjeli do Bratislavy, kde se uskutečnila poslední česko-slovenská kvalifikace ve třech hrách.

Článek

Velmi sledovaná byla střílečka Counter-Strike, v níž se čtyři vyrovnané týmy utkaly o jediné postupové místo. Viděli jsme řadu dramatických zápasů, ale pozici mírného favorita nakonec potvrdil klan Soul Surfers a za 14 dní se tak utká v česko-slovenském finále o postup do německého Kolína nad Rýnem.

Na konzolích Xbox 360 se soupeřilo v hudební hře Guitar Hero III a závodní Project Gotham Racing 4. V těchto soutěžích hráči bojovali nejen proti sobě, ale také proti výkonům z předchozích turnajů.

V Bratislavě nejlepší ve hře Guitar Hero III byl Andrej Horváth, ale nedokázal se protlačit mezi dvojici postupujících, a tak jej na Národním finále neuvidíme. Obdobná situace nastala ve hře Project Gotham Racing 4, kde žádný ze soutěžících nepřekonal magickou hranici jedné minuty.

Národní finále česko-slovenské kvalifikace je rozděleno do dvou termínů, finále ve hrách Warcraft 3, FIFA 08, NFS: ProStreet, Command 3, Guitar Hero III, Project Gotham Racing 4 a Virtua Fighter 5 se uskuteční v sobotu 20. září v Praze, finále v Counter-Striku, Age of Empires 3 a Starcraft: Broodwaru pak v sobotu 27. září v Bratislavě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám