Hlavní obsah

World Cyber Games 2008 - známe většinu účastníků finále

Novinky, Miloslav Fišer, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turnaj World Cyber Games (WCG) je světovou událostí v soutěžním hraní počítačových her, účastní se jí hráči ze 70 zemí včetně České republiky. WCG má za sebou sedm z osmi turnajů, předposlední z nich se uskutečnil v Košicích. Nyní již známe drtivou většinu českých i slovenských účastníků finále, o vůbec posledních finalistech se rozhodne o víkendu v Bratislavě.

Článek

V sobotu 6. září se do košické prodejny sítě Euronics sjeli hráči hned několika her, na programu byly soutěže ve strategiích Age of Empire 3, Warcraft 3, Command & Conquer 3: Kane’s Wrath a v závodní hře Need For Speed: ProStreet.

Nejhezčí souboje předvedli Igor Mikluššák a Peter Mátyás ve hře NFS: ProStreet, ani jeden z nich neponechal nic náhodě a do Košic si oba přivezli i vlastní volanty. Uvidíme, jak se jim povede ve finálovém turnaji v Praze, kam se oba kvalifikovali.

Ve strategii Command & Conquer 3 jsme žádné drama neviděli – postup si zajistil Alexander Špánik a doplnil tak trojici českých finalistů. Ani konzole Xbox 360 neležely v Košicích ladem – hráči se v hudební hře Guitar Hero III a závodním simulátoru Project Gotham Racing 4 snažili překonat rekordy dosažené na předchozích dvou turnajích.

Příliš se jim ale nevedlo a na rekordní výsledky nestačili. Zbývá tak poslední možnost na kvalifikačním turnaji v Bratislavě v sobotu 13. září, v každé z těchto dvou her (GH3 a PGR4) postupují do Národního finále 2 hráči.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám