Hlavní obsah

Rozbít ústa nepříteli lze díky nové hře beztrestně

Novinky, jky

Nový sportovní hit Facebreaker, který se na pulty prodejen dostává 5. září je v mnoha ohledech revoluční. Mlácení kresliček by po různých Virtua Fighterech a Tekkenech nebylo nic revolučního. Skvělé ale je, že každý hráč si může nahrát do hry svůj obličej, vymodelovat si svého boxera, a pak s ním bojovat se všemi dalšími hráči na světě. Hru jsme testovali na konzoli X-Box 360.

Článek

Hra Facebreaker se pyšnila mohutnou propagací už dlouho předtím, než se objevila na pultech. Tvůrci slibovali revoluční systém boje a hlavně obrovskou zábavnost. Po hodinové hře singleplayeru jsme se už už chystali hru odsoudit, když jsme dostali spásný nápad nandat si sluchátka s mikrofonem a zahrát si s někým přes X-Box Live.

První, co jsme navíc udělali bylo to, že jsme si stáhli další boxery. A vězte nebo ne, na výběr už je ze stovek známých osobností. Chcete pěstmi bušit do Adolfa Hitlera? Není problém.

Pokud vám není sympatický herec Tom Cruise, Will Smith či americký prezident George W Bush, máte šanci se jim pořádně podívat na zoubek. Na výběr jsou i různé zombie či fiktivní postavy typu Darth Vader ze Star Wars.

:. Tak to bude bolet... Foto: Electronic Arts

Boj s někým živým je úplně o něčem jiném. Novým faktorem jsou tzv. drtiče. Když se soupeř kryje, prostě mu vrazíte jednu silným útokem. Drtiče mají různou úroveň síly počínaje slabým Haybrakerem a s tzv. Facebreakerem na samém vrcholu.

Tento drtič můžete soupeři nasadit teprve po dlouhé a velmi povedené kombinaci úderů. Jeho úspěšné zasazení znamená vaše okamžité vítězství a zmlácená hlava vašeho oponenta přibude na vaši zeď s trofejemi.

Ponižování vás chytne

Když se ještě ke všemu při boji se soupeřem pořádně hecujete (když jsem si vzal jako hráče Bushe, tak mi nějaký Angličan do sluchátek řval: "To máš za Irák! To máš za Irák!") tak začnete prožívat opravdu bojovou atmosféru. A ještě o trochu větší motivaci získáte tím, že si vložíte do hry svůj vlastní obličej. Přece nenecháte soupeře, aby působil vám, ale doopravdy vám, monokly.

:. Přesně zasazený hák na bradu vám vždy pomůže. Foto: Electronic Arts

Tím, že bojujete a vyhráváte, tak odemykáte postupně další a další oblečení pro bojovníky, nové ringy a další vychytávky. Ponižování a drcení obličeje je něco, u čeho se budete bavit jistě dlouhé hodiny. A je dobré vědět, že období letošního letního herního sucha je už konečně u konce.

HODNOCENÍ: 8/10

Reklama

Související témata:

Související články

X-BOX 360: Pořádně krutý Burnout Paradise

K novému Burnoutu jsme přistupovali lehce s despektem. Předchozí díly si v naší redakci úplně velkou oblibu nevypracovaly a z toho vyplýval i náš přístup...

Výběr článků

Načítám