Hlavní obsah

Microsoft prý výrazně sníží cenu konzoly Xbox 360

Americký softwarový gigant Microsoft sníží cenu své herní konzoly Xbox 360 v Japonsku zhruba o 30 procent. Zařízení se tak stane levnějším než úspěšnější konkurenční přístroj Wii společnosti Nintendo. Pokud nižší cena konzole XBox 360 zvýší v Japonsku prodej, můžeme očekávat snížení cen i ve zbytku světa. Informoval o tom dnes japonský podnikatelský list Nikkei.

Článek

Poptávka po konzolách Xbox 360 v Japonsku je poměrně slabá, a to zejména kvůli nedostatku populárních her. Konkurenční konzola Wii má naopak díky novátorskému přístupu ke hrám a nízké ceně obrovský úspěch, což minulý týden přimělo firmu Nintendo ke zvýšení odhadu celoročního zisku.

Analytik Hiroši Kamide z makléřské společnosti KBC Securities upozornil, že samotné snížení ceny pravděpodobně prodej konzol Xbox 360 v Japonsku nenastartuje.

Dodal, že Microsoft se musí více zaměřit na vývoj atraktivního softwaru. Microsoft podle listu sníží cenu nejlevnějšího modelu Xbox 360 Arcade bez pevného disku o 8000 jenů na 19 800 jenů (přibližně 3000 korun).

Úspěch konzole Wii je především v interaktivním ovládání každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Více vám o herní konzoli Wii a jejím používání napoví naše recenze.

Nintendo Wii se nyní v Japonsku prodává za zhruba 25 000 jenů. Další konkurenční konzola, PlayStation 3 od firmy Sony, stojí téměř 40 000 jenů. V Evropě je model Xbox 360 Arcade levnější než konzola Wii již v současnosti, píše agentura Reuters.

Reklama

Související články

Videoherní průmysl čeká i nadále silný růst

Videoherní průmysl může očekávat další jeden až dva roky silného růstu díky geografické expanzi, dobrému hardwarovému zázemí a rostoucímu počtu příležitostných...

Výběr článků

Načítám