Hlavní obsah

VIDEO: Ochutnávka z fotbalového simulátoru FIFA 09

Novinky, mif

Nová generace fotbalového simulátoru FIFA 09 obsahuje oproti předchozím verzím více než 250 dodatků a vylepšení. Obcházení obránců s lépe ovladatelným vedením hráče i míče, precizní střely bez přípravy s vylepšeným mechanismem a přesně načasovanými přihrávkami. To jsou jen některá vylepšení, kterých bychom se u nové generace FIFA 09 měli dočkat.

Článek

Nejzajímavějším vylepšením by měla být nová pohybová stránka hráčů, která bude kalkulovat s rychlostí a váhou hráče a podle toho určí vše od délky skluzu a razance hlavičky až po intenzitu srážky hráčů a výšku hráčova výskoku.

Fotbalisté budou ve hře reagovat v závislosti na svých fyzických parametrech, přičemž v osobních soubojích o míč a nejlepší pozici pro hlavičkování dominují ti robustnější a silnější.

FIFA 09 disponuje novou funkcí Vlastní týmová taktika, která je vaší sadou nástrojů v roli trenéra prvního týmu. Vůbec poprvé máte možnost sáhnout dovnitř herního enginu, upravit si vlastnosti poziční hry a podpůrné hry vašich spoluhráčů a přesně rozhodnout o tom, jak váš tým bude reagovat na různé situace. Ve fotbalovém simulátoru FIFA 09 jste tedy hráčem, trenérem i manažerem.

Ve hře FIFA 09 budete moci ovládat všechny hráče

„Zápasy deset na deset představují naprosto jedinečný fotbalový zážitek. FIFA nikdy nebyla soutěživější!“ říká Martina Kadlecová, manažerka Electronic Arts.

Ve FIFA 08 mohlo hrát najednou proti sobě pět hráčů proti pěti. FIFA 09 je už jen krůček od virtuálního fotbalu jedenáct na jedenáct, kromě brankářů už lze on-line ovládat všechny hráče v poli. Poprvé si tak virtuální fotbaloví nadšenci mohou zahrát dokonalý fotbálek deset na deset.

FIFA 09 bude dostupná pro platformy PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PC, PlayStation 2, Nintendo DS, PSP (PlayStation Portable) a pro další mobilní zařízení, jako jsou kapesní počítače nebo mobilní telefony.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám