Hlavní obsah

Enemy Territory: Quake Wars - mimozemšťané útočí, braňte Zemi

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Recenzovat hru Enemy Territory: Quake Wars (ETQW) není nic lehkého, záleží jednoduše na tom, jaký je váš favorit mezi akčními hrami. Jinak budou na tuto hru nahlížet klasičtí "kvejkaři" a jinak fanoušci freeware hry Enemy Territory. Suma sumárum, hra si bere z obojího něco a naštěstí většinou to nejlepší. Přesto jsou naše dojmy z testování na X-BOX 360 smíšené.

Článek

Pokud hrajete střílečky kvůli příběhu, tak nebude ETQW hrou pro vás. Tato hra je řežbou s drobným příběhem, který vám vždy jen ospravedlní, proč máte toho či onoho tvora zabíjet. Singleplayeroví hráči tento počin zrovna neocení, a tak nastvává otázka, zda po něm vystartují fanoušci multiplayerových stříleček. Dle prvních ohlasů to vypadá, že ano.

ETQW se odehrává před událostmi, které se odehrávaly ve hře Quake 2. Rozhořela se válka mezi světovými obrannými složkami (GDF) a Stroggy, kteří podnikli invazi na Zemi. Boje vás provedou po několika světadílech a ve výsledku takřka celé zeměkouli, jednoduše řečeno nebudete bojovat o nic menšího než světovou nadvládu.

:. Boje se odehrávají po celé Zemi. Foto: enemyterritory.com

Z herního hlediska respektuje ETQW zažité multiplayerové zvyklosti, jedna strana útočí s tím, že se snaží zničit něco, co patří druhé straně, která samozřejmě daný objekt či věc chrání do posledního dechu. V některých misích budete muset využít výhod jednotlivých tříd členů týmu (soldier, infiltrator, engineer) a dobře zvážit, jak dosáhnout vyváženého týmu, který bude mít šanci splnit zadané cíle.

Vylepšování jednotek během bojů

Zajímavostí je jistě to, že se vám jednotky mohou během bojů vylepšovat a dle svých úspěchů se tak vylepšovat pro další mise a otevírat různé bonusy, které vám pomohou v dalších bojích. Můžete si zkusit zahrát některé mise proti botům, ale ruku na srdce, kvalitní zásah vás nepotěší ani z poloviny tak, jako když trefíte dalšího živého hráče.

:. Své fanoušky si nová střílečka jistě najde. Foto: enemyterritory.com

Výběr zbraní je skvělý, zvukové efekty takřka bezchybné, systém tříd je vybalancovaný a způsob získávání zkušeností je dobře uměřený tomu, aby hra neztrácela na zábavnosti. Ve výsledku se nám tu objevila velmi dobrá multiplayerová řežba, které si své fandy jistě najde. Nám na ní ale něco chybí, možná i více map v kampani.

On-line hra dává ovšem zapomenout na všechna negativa a hra se tak stává jasným aspirantem na nejlepšího zabijáka čekání na podzimní pecky, které se na nás chystají.

Reklama

Související články

X-BOX 360: Mass Effect - Zabij si svého aliena

Kvalitních akčních her na X-BOX 360 není zase až tolik. A když už se nějaká konečně objevila, přinesla s sebou ještě mnohé navíc. Vývoj postav a mnoho dalších...

X-BOX 360: Pořádně krutý Burnout Paradise

K novému Burnoutu jsme přistupovali lehce s despektem. Předchozí díly si v naší redakci úplně velkou oblibu nevypracovaly a z toho vyplýval i náš přístup...

X-BOX 360: extrémní pouliční fotbálek

Doba mezi vydáními jednotlivých ročníků fotbalového simulátoru FIFA je sice pouhý rok, fotbalovým nadšencům to však přijde jako věčnost. Snad i proto...

Výběr článků

Načítám