Hlavní obsah

VIDEO: Ochutnávka ze hry Tomb Raider Underworld

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tomb Raider je série počítačových her, která oslovuje herní nadšence už od roku 1996. V listopadu letošního roku by se měla tato série rozrůst o osmý díl s názvem Underworld. Hlavní postavou nové hry nebude opět nikdo jiný než britská archeoložka Lara Croft, která pátrá po prastarých pokladech.

Článek

Hry ze série Tomb Raider patří do kategorie akčních stříleček, které opěvují legendu ženských hrdinek - Laru Croft. Ta se o archeologii zajímala již od mládí, avšak této profesi se nemohla aktivně věnovat, neboť její šlechtická rodina patřila do vyšších společenských kruhů.

Tomb Raider UnderworldAutor: Cenega

Vše se však změnilo, když po lyžařském výletu v Himalájích havarovalo její letadlo a ona musela bojovat o holé přežití v divočině. Tato zkušenost radikálně změnila její život, začala cestovat po celém světě a studovat dávné civilizace.

Její otec Lord Richard (Henshingly) Croft se jí však zřekl a Lara začala pracovat jako nájemný archeolog, který pro bohaté sběratele hledá vzácné poklady. Poutavý příběh Lary Croft dal vzniknout několika komixům a filmům.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám