Hlavní obsah

Xbox od Microsoftu v Japonsku poprvé v prodeji předstihl PlayStation 3

Videoherní konzole Xbox od americké společnosti Microsoft v týdenním objemu prodeje na klíčovém japonském trhu poprvé předstihla PlayStation 3 od japonského konkurenta Sony. Silnou poptávku po zařízení Xbox 360 vyvolalo uvedení nové hry Tales of Vesperia od firmy Namco Bandai Holdings. Uvedl to japonský vydavatel videoherních magazínů Ascii Media Works.

Článek

Microsoft prodal za týden do 10. srpna na japonském trhu 28 116 kusů Xbox 360. PlayStation 3 se v té době prodalo jen 10 705 kusů. Xbox ale stále zaostával za konzolí Wii od firmy Nintendo, které se prodalo 41 044.

Microsoft se nyní novými tituly snaží zvýšit poptávku po své konzoli v Japonsku, které je předním světovým trhem těchto přístrojů. V globálním souboji videoherních konzolí však vede od konce roku 2006 Wii od Nintenda.

Úspěch konzole Wii je především v interaktivním ovládání každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Více vám o herní konzoli Wii a jejím používání napoví naše recenze.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám