Hlavní obsah

On-line hry: Boje o postup na WCG vrcholí

Novinky, Jakub Trulík

Domácí Counter-Strike scéna má na svém kontě po dlouhé době dvě výrazné změny - nové týmy v infantry a Moops gaming. Ve světě rozvířily klidnou hladinu především přestupy v klubech Evil Geniuses a Competo.ZYKON. Nicméně hlavní událostí posledního týdne byla domácí WCG kvalifikace, jež hostila osm nejlepších Čechů ve Starcraftu a Command & Conquer.

Článek

Novinky z domova

  • O velký rozruch se koncem minulého týdne postarala nyní již bývalá Counter-Strike 1.6 sekce NecroRaisers. Slovenská šestka uNO, FRee, gioTive, Jergus, will a X-Ray nečekaně přestoupila k mnohem méně známým infantry, kteří jim údajně nabídli lepší podmínky.
  • Velký comeback chystá jeden z nejlepších Counter-Strike 1.6 klanů roku 2006. Moops gaming se rozhodli vrátit po téměř dvou roční neaktivitě a netají se svými vysokými ambicemi. Ty by měl naplnit kádr ve složení rpg, -SaM-, Trpaslik, ENdruu a D^emo.
  • Multihernímu klanu inteRaction, jenž je poslední dobou v silném útlumu, se podařilo získat několik cenných posil z konkurenčních Rykers. Původně se mluvilo o sloučení těchto dvou občanských sdružení, nakonec však přestoupili pouze Warcraft 3 hráči Denis "Gorbacov" Bezzubov, Martin "amater" Klich a FIFA hráč Jan "pulSe" Häring.
  • Už tuto sobotu startuje další z řady důležitých akcí letošní Counter-Strike: Source sezóny. Na už 34.ročníku britské Multiplay i-Series o ceny dosahující téměř 300.000Kč se představí například mistr CGS Birmingham Salvo, francouzští emuLate! nebo švédští Four Kings. Nás ale bude především zajímat účast česko-slovenských Reason-Gaming, kteří si na ostrovy jedou napravit reputaci po zkažené dánské The eXperience.

Birmingham Salvo - vítěz CGS a i33

Novinky ze světa

  • Britská Call of Duty 4 sekce známých Four Kings mění dva články sestavy. Od nynějška nebudou před svou přezdívkou nosit tag 4Kings hráči corp a Geordie. Jejich místa vedle trojice BENZ1NE, wiz, vasquez zaplnili zkušení TW!ST a palmz.
  • Německá organizace Competo.ZYKON oznámila sestavu svého Counter-Strike 1.6 týmu pro nadcházející rok a zejména 14.sezónu domácí EPS ligy. Z předešlého složení zůstávají pouze crash a ChRRRRp, které doplní silver, XaVe, Mason a teAk, ex-hráči konkurenčních hoorai.
  • Slovinská scéna má nový silný Call of Duty 4 klan. Pod taktovkou známého lukzaRa, který v minulosti působil i u Dignitas, vznikli Messrs. Ti jsou složeni převážně z bývalých hráčů Infused Gaming. Jmenovitě v řadách Messrs působí kromě lukzaRa ikky, shish, Twista a BRu.
  • Evil Geniuses, americký Counter-Strike 1.6 objev letošního roku a tým často vyrážející i do Evropy, přichází o jednu ze svých posil. Pověsit hraní na hřebík se rozhodl evolution, který se od teď chce věnovat hlavně svému osobnímu životu. Jeho místo vedle možná nejnadějnějšího hráče současnosti Jonathana "n0thing" Gilberta má zaplnit Nepo z klanu makeSHIFT.

Evil Geniuses po postupu na moskevské KODE5 finále

Domácí WCG2008 kvalifikace má za sebou první finále

World Cyber Games je bezpochyby jedna z největších událostí ve světě počítačových her. Jedná se o jakýsi vrchol sezóny, na který se mohou probojovat opravdu jen ti nejlepší. Tuto možnost mají díky společnosti ProGamers, která pořádá ve spolupráci s United-Games domácí kvalifikaci, i čeští a slovenští hráči.

Kvalifikace je letos hrána na několik částí. První byla online kvalifikace konaná na zmíněném portále United-Games. Tu má už za sebou většina her. Jako druhá na řadu přichází offline, která se v České republice odehraje v síti prodejen Electro World. Jedno české finále je dokonce za námi. Přesněji finále v Praze-Čestlicích, jež v sobotu 2.srpna hostilo strategie Starcraft: Broodwar a Command & Conquer 3: Kane's Wrath.

Z 42 registrovaných hráčů Starcraftu si nejlépe vedl Inferno, který dokončil online část s více jak dvounásobným náskokem bodů na druhého Thebise a Lord.Ghousta. Kvůli osobním důvodům se bohužel nemohl zúčastnit sobotního klání a tak ho v nejlepší osmičce nahradil PredY. A právě tento zkušený borec se stal obrovským překvapením, když s poměrem 6 vítězství a 1 prohry ukořistil jako první postupové místo na bratislavské národní finále, kde se definitivně rozhodne o našem reprezentantovi v této hře. Druhým postupujícím je Ondrasek, který těsně předstihl Lord.Ghousta.

Promítané finálové utkání WCG kvalifikace ve Starcraft: Broodwar

O něco menší zájem byl o mnohem novější strategii Command & Conquer 3: Kane's Wrath. Registrací přislo pouze osm, a proto nebylo nutné pořádat online vyřazovací boje. I tak v sobotu nebyla nouze o kvalitní zápasy. O ty se mimojiné postaral loňský WCG reprezentant ArTik, jenž si sice i letos zajistil účast na národním finále a má tak dále šanci zopakovat svůj triumf z roku 2007, avšak nad jeho síly byl skvěle hrající sEEkeR'. Ten má opravdu hodně natrénováno a na národní finále postupuje jako jasná jednička.

Kvalifikace v Praze-Čestlicích v plném proudu

Další finálová akce na programu je 9.srpna v trnavském Euronicsu. Ta bude hostit hráče FIFA a Starcraftu, mezi nimiž se představí i loňský vítěz Maix.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám