Hlavní obsah

On-line hry: Česko-slovenská výprava se chystá dobýt Paříž

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí kvalifikace World Cyber Games již zná první čtyři týmy úspěšné v online fázi turnaje. Z Evropy přichází zpráva o konci týmů Nextlevel a nWo, v USA se compLexity vracejí k CS 1.6 a do toho všeho už v pátek startuje jedna z největších akcí letošního léta - ESWC Masters. Na té samozřejmě nechybí ani poměrně početná česká výprava.

Článek

Novinky z domova

  • Společná česko-slovenská kvalifikace World Cyber Games zná od středečního večera první čtyři postupující ve hře Counter-Strike 1.6. V offline části kvalifikace se představí čeští nEophyte.AVG a Hyuuga a slovenští Necroraisers.AMD a Soul Surfers. Turnaj doprovodily hned dvě překvapení, když hlavní slovenský favorit FU.sk nestačil na méně zkušené Necroraisers a krátce na to eSuba.HAL3000, druhý celek České republiky, podlehl týmu Hyuuga, jenž vzniknul pouze kvůli tomuto turnaji. Nicméně oba poražení mají stále možnost se dodatečně kvalifikovat, pokud se jim podaří zvítězit v dohrávkách, které mají určit poslední dva české a dva slovenské postupující týmy.
  • Včerejším večerem odstartovala základními skupinami FIFA 2008 kvalifikace WCG. Do zápasů se zapojí 42 českých a 18 slovenských virtuálních fotbalistů, z nichž na konci vzejde 8 a 8 hráčů, kteří zůstanou ve hře o lístky na hlavní turnaj v Německu. Na české straně patří mezi favority uniQue, DiDa nebo Butmen, hlavním slovenským želízkem v ohni je především oSiSxD nebo MAFIAN.
  • Ondřej Pokorný, manažer FU.sk, popřel johanův údajný přestup pod konkurenční nEophyte. Ač se Michal "rasan" Davitkovski, kapitán tohoto tuzemského multiherního klanu, vyjádřil v tom smyslu, že bude s johanem podepsána profesionální smlouva, podle slov Pokorného bude Jan Juráň týmu pouze pomáhat na akcích WCG a ESWC.
  • Klub nEophyte se vrací do starých kolejí, po delší pauze se znovu rozhodl dát šanci stařičké hře Quake 3. Aby se nejednalo o ledajaký návrat, vedení angažovalo rovnou Ondřeje Konečného, bronzového medailistu z GENIUS Quake 3 ligy. Hráč s přezdívkou Legie je ve vynikající formě, kterou hodlá zužitkovat i na francouzském ESWC Masters a španělském GameGune 2008 turnaji. Na obě akce byl pozván přímo pořadateli, což je skvělá reklama jak pro český Quake, tak i pro jeho nového zaměstnavatele.

Slovenský CS tým FU.sk, vítěz MČR v letech 2005, 2006 a 2007.

Novinky ze světa

  • Momentálně nejlepší španělský Counter-Strike 1.6 tým dal sbohem organizaci Nextlevel. Odchod lídra prestižní soutěže EPS byl obrovským šokem. Hráči si sice během krátké doby dokázali vybudovat post domácí jedničky, jenže v cestě za úspěchem jim paradoxně stálo vlastní vedení. To stále slibovalo finanční podporu na světové turnaje, ale ve skutečnosti od něj nic nepřicházelo. Když bylo hráčům oznámeno, že nedostanou kapesné ani na domácí akci GameGune, neváhali a s Nextlevel se rozloučili.
  • Jezdecká stáj nWo ohlásila konec své TrackMania sekce. Ta pod sebou měla členy hned 15 různých národností a dosud se honosila titulem nejlepšího závodního klanu světa. Neočekávaný krok byl způsoben odchodem 4 klíčových hráčů do jiných organizací, což zbylé jezdce značně demotivovalo.
  • Dignitas přicházejí o jednu z největších stálic Call of Duty scény, pověsit hraní na hřebík se rozhodl Nor Kenneth Aulie. Aulie působící pod přezdívkou plaZma patřil k herní špici už od počátků 1.verze Call of Duty, teď, v době kdy se Call of Duty 4 začíná silně prosazovat po celém světě, však končí kvůli svému osobnímu životu. Jeho místo v sestavě zaplní Nor Daniel "Zenith" Johansem z Oslo Lions, který se v Dignitas potká se třemi Brity a jedním Nizozemcem.
  • Američtí compLexity chystají návrat do vod Counter-Strike 1.6. Jeden z nejlepších celků let 2004-2006 se v současnosti věnuje CGS soutěži, v níž se ovšem pohybuje až kolem samotného dna tabulky. Hráči se proto chystají znovu věnovat starší verzi této hry, v níž byli značně úspěšnější. To ale neznamená jejich konec v CGS, pouze se pokusí zúčastnit několika hlavních světových turnajů, což by jim mohlo pomoci získat novou chuť do hraní.

compLexity ponoření do tréninku

Československá výprava na ESWC Masters už zná své soupeře

Electronic Sports World Cup je jednou z nejsledovanějších akcí. Každý rok se jí účastní soutěžící z více jak 50 zemí, aby se poprali o ceny v hodnotě přesahující částku 400 000 dolarů. Loni na francouzské finále zavítalo přes 30 000 diváků, letos se na přání sponzorů hlavní dění přesouvá do kalifornského San Jose, které bude hostitelem vyvrcholení 6 turnajů, jmenovitě v hrách Counter-Strike 1.6, Counter-Strike 1.6 ženy, Warcraft 3, Warcraft 3 DotA, Quake 3 a TrackMania.

Aby ani letos nepřišla Evropa o svůj tradiční turnaj, vznikla dodatečná kvalifikace nazvaná ESWC Masters of Paris s velmi štědrou dotací, která přilákala i mimoevropské účastníky. Kromě finanční odměny si hráči umístění na stupních vítězů odnesou i tři letenky do USA na ESWC Grand Finále. Stejně jako několik předešlých ročníků se bude akce konat v pařížské hale Bercy a nebude u toho chybět ani naše výprava, která letos skýtá senzačních 17 členů, což je jedna z největších tuzemských účastí na zahraničním turnaji.

Turnaj ESWC v roce 2006

Svého zástupce budeme mít i v Counter-Strike 1.6, nejsledovanější soutěži celé akce. Reprezentovat nás bude nEophyte.AVG ve složení rasan, oskar!, pepik, zEro a johan.

Všichni zmínění mají momentálně slušnou formu, bohužel jim ale nepřál los, který je zařadil do skupiny smrti společně s polskými Meet Your Makers - obhájcem posledního titulu ESWC, Against All Authority - domácím slavným klubem, mousesports a Team Alternate - nejlepšími celky Německa. Ač nEph už před turnajem věděli, že v jakékoliv skupině budou outsidery, v žádném případě si nepřáli do základní části tolik adeptů na celkové vítězství. Nyní mohou pouze překvapit a udělat si dobré jméno.

Barvy nEophyte v Paříži zastupuje i jejich nový člen Ondřej "Legie" Konečný ve hře Quake 3. Konečný se do nominace dostal až těsně před uzavřením seznamu účastníků, o to více bude mít určitě chuť zabodovat. Jistá šance tu samozřejmě je, protože Češi patří ve hře Quake k širší špičce. V cestě mu však bude stát několik silných soupeřů: Číňan RazerJ, Rakušan noctis, Švéd ArrW, Kanaďan griffin a Francouz falcuma.

Česko-slovenská výprava na ESWC 2007

Svůj první zahraniční křest ohněm ve Francii zažijí slečny z eSuba.HAL3000 hrající Counter-Strike 1.6, které budou mít zřejmě největší fanouškovskou základnu, jež je bude mohutně při jejich debutu podporovat. Něžný tým ve složení jance, Lara, Mia, Elsbeth a DeeDee neměl také zrovna nejlehčí los.

Ve skupině budou dámy muset změřit síly s favoritkami z německého klubu n!faculty a dánského Aurora-Gaming, vítězství se od nich vyžaduje pouze v zápase s outsidery LowLandLions. Hlavním cílem eSuba.ladies je především podat přesvědčivý výkon a získat cenné zahraniční zkušenosti, ale i tak je možné, že na konci základních skupin budou na jedné ze dvou postupových příček.

Ve městě Eiffelovy věže se bude možná jako doma cítit Antonín Bláha. Jezdec hry TrackMania známý jako Toni dlouhou dobu závodil za francouzskou stáj a v minulém ročníku ESWC zde ukořistil dokonce skvělou sedmou příčku. Zda zopakuje svůj loňský úspěch je poměrně složitá otázka, protože podle mnohých expertů není ve zcela ideální formě a například na nedávno proběhlém GIGABYTE LAN finále skončil až na 6.místě. V jeho prospěch ale samozřejmě hovoří veliké zkušenosti.

ESWC 2007 - Toni, Messiah, Krysa

Posledním členem československé výpravy je slovenská Warcraft 3 DotA sestava Storm Games Clan ve složení sacco, Tulex, zax, Xali a nekro. Ta do Francie sice nemohla kvůli problémům s pasem odcestovat s kanadskou posilou Jasonem Dongem, ani nováčkem z Kazachstánu Aidarem, ale na poslední chvíli získala vysoce váženého a zkušeného hráče sacca.

Tým SGC podává několik posledních měsíců úžasné výkony, které ho řadí mezi světovou špičku a na turnaji bude patřit bezesporu mezi favority alespoň na postup ze základní skupiny. Nejprve ale bude muset porazit německé SK Gaming, rumunské The Elder Gods, americké PMS Clan a francouzské -WL-.

V nedávné přípravě se hráčům podařilo zdolat celek The Elder Gods, pokud tedy půjde vše podle plánu, měli by se Slováci poprat o první postupovou příčku s jedním z největších favoritů, světoznámým klanem SK Gaming.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám