Hlavní obsah

On-line hry: Výsledky školního turnaje UEFA EURO 2008

Novinky, Michal Sztemon

Fotbalové EURO je v plném proudu, již brzy se rozhodne o postupujících do play-off. Čeští školáci už za sebou turnaj v počítačové verzi šampionátu mají, vítězem se stal patnáctiletý Jan Šenkýř. Kromě reportáže z tohoto turnaje si dnes přečtěte další informace o domácí WCG kvalifikaci anebo o doprovodném turnaji k olympiádě v Pekingu.

Článek

Novinky z domova

  • V tomto týdnu byly zveřejněny další informace o nadcházející česko-slovenské kvalifikaci na turnaj World Cyber Games (WCG), úvodní online část bude obstarávat portál United-Games.cz. Registrace do domácí WCG kvalifikace budou zahájeny v pondělí 16.6., tentýž den budou zveřejněny i přesné termíny offline kvalifikací a LAN finále.
  • V hernách sítě PG Cyber Café se uskutečnil další turnaj AMD Counter-Strike 1.6 PG Cyber Tour, kterého se zúčastnilo 75 hráčů. Vítězství vybojoval tým eSuba, když ve finále porazil klan nEbbia jasně 16:3. Medailisté si odnesli 4000 Kč v hotovosti, důležitá je i bodová dotace do hodnocení ČMSP klasifikace.
  • I v další novince zůstaneme u Counter-Striku. V Bratislavě totiž bylo odehráno LAN finále česko-slovenské Undzwei ligy za účasti Defeaters, nEophyte a NecroRaisers. Vítězství v lize nakonec velmi těsně vybojovali slovenští Defeaters, porážku jim ve finále doprovodného turnaje vrátili čeští nEophyte a přivezli si ze Slovenska 5000 Sk.
  • Již tuto sobotu se v brněnské herně VOLNÝ PGCC Velký Špalíček uskuteční LAN finále United-Games.cz lig ve hrách Counter-Strike 1.6, Trackmania Nations a Warcraft III. Ve všech ligách půjde o hardware od partnerů akce - společností Gigabyte a SteelSeries, v herně nebude chybět štáb televize PG24.

LAN finále U2 ligy v Bratislavě - tým nEophyte

Novinky ze světa

  • Není to tak dávno, co se hráči radovali z toho, že součástí Olympijských her v Pekingu budou doprovodné počítačové turnaje - Digital Games. Organizátoři nyní odtajnili, v čem se bude hrát (např. CS, CoD4, W3, NHL, Burnout), možností k vyniknutí je tedy spousta. Je tady ale jedno ALE. Přední příčky v jednotlivých turnajích nebudou nijak honorovány (hráči dostanou pouze medaile) a rovněž jim pořadatelé nebudou přispívat na letenky a ubytování. Dá se tedy očekávat, že přední světoví hráči svou účast velmi důkladně zváží a v nejlepším případě půjde o souboje několika málo hvězd proti domácím čínských hráčům.
  • V německém Kolíně nad Rýnem byla o víkendu dohrána 12. sezóna ESL Pro Series, tamější hráči a týmy bojovali o 170 000 eur. V nejštědřeji dotovaném CS 1.6 turnaji potvrdili svou vysokou třídu Mousesports, když v nesmírně dramatickém prodloužení rozhodli o svém vítězství nad n!faculty. Ve hře FIFA 08 triumfovalo jedno z populárních německých dvojčat - SK.Hero a k úspěchu Hero dotáhl i tým SK Gaming v týmové soutěži.
  • Ruská organizace GamePlay.TV oznámila začátek nové, velmi štědře dotované herní soutěže GamePlay.TV league s celkovým prizepoolem 400 000 amerických dolarů. Ligy se mohou zúčastnit Rusové a další Východoevropané, registrační poplatek činí v přepočtu 43 dolarů. Jako soutěžní hry pořadatelé vybrali CS 1.6, CS Source, Warcraft III, NFS Most Wanted a FIFA 08.

Vítězové turnaje ve hře FIFA 08 na ESL Pro Series

Fujitsu Siemens Computers turnaj škol ve hře UEFA EURO 2008

Českomoravský svaz progamingu ve spolupráci s Fujitsu Siemens Computers uspořádal již devátý turnaj pro žáky a studenty základních a středních škol, soutěžní hrou je fotbalová hra UEFA EURO 2008 od Electronic Arts vydaná při příležitosti evropského mistrovství v Rakousku a Švýcarsku.

Hlavním lákadlem pro účastníky byly ceny pro nejlepší hráče - vítěz si odnesl herní počítač Fujitsu Siemens SCALEO, na stříbrného a bronzového medailistu pak čekaly LCD monitory téže značky. Do turnaje se přihlásilo celkem 1195 hráčů ze 157 škol, mezi účastníky byla řada známých tváří, účastníků Mistrovství ČR v počítačových hrách anebo FIWC.

Své štěstí samozřejmě zkoušeli i amatéři, tentokrát ale nebyli ani zdaleka tak úspěšní jako v minulosti. Kvalifikace a semifinále (hraná v síti PG Cyber Café) zredukovala počet kandidátů na titul na 8, finálový turnaj se uskutečnil v úterý 10.6. v herně VOLNÝ PGCC Nový Smíchov v Praze.

Fujitsu Siemens Computers turnaj škol ve hře UEFA EURO 2008

Hráči byli rozděleni do dvou skupin, výsledky bojů ve skupině rozhodly o nasazení do play-off. Obě základní skupiny byly hodně vyrovnané, hráči ale pouze ladili formu na rozhodující zápasy. V play-off pak všem ukázal záda patnáctiletý Jan Šenkýř hrající za klan nEophyte, který vyhrál horní větev pavouka (Winners Bracket).

Jeho soupeřem pro velké finále byl Lukáš Černý z týmu eSuba, druhý hráč letošního finále FIWC. Jejich vzájemný souboj byl ozdobou turnaje, o něco lepší formu předvedl Jan Šenkýř a domů si tak odvezl počítač Fujitsu Siemens.

Konečné pořadí

Konečné pořadí1. místo: Jan Šenkýř - herní počítač Fujitsu Siemens + další ceny

Konečné pořadí1. místo: Jan Šenkýř - herní počítač Fujitsu Siemens + další ceny2. místo: Lukáš Černý - LCD Fujitsu Siemens + další ceny

3. místo: Tomáš Grus - LCD Fujitsu Siemens + další ceny

Všichni účastníci velkého finále si odnesli ještě originální hry UEFA EURO 2008, volné hodiny v hernách sítě PG Cyber Café a další ceny.

Fujitsu Siemens Computers turnaj škol ve hře UEFA EURO 2008 - Tomáš Grus

Výsledky školního turnaje ve hře EURO 2008 žádným výrazným překvapením neskončily, všichni tři medailisté se již delší dobu pohybují mezi domácí špičkou. O titulu zřejmě rozhodl třetí finálový zápas, v němž Jan Šenkýř porazil Lukáše Černého na penalty a udělal tak rozhodující krůček k vítězství.

V tomto školním roce už ČMSP žádný turnaj určený žákům a studentům nechystá, žáci se tak mohou plně soustředit na nadcházející kvalifikaci WCG.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Progaming od května na Eurosportu

Elektronické sporty si vybudovávají stále silnější pozici, začínají pronikat i do klasických médií. To potvrzuje nově navázaná spolupráce progamingové ligy...

On-line hry: Školní turnaj ve hře EURO 2008

Není to tak dávno, co si žáci a studenti zasoutěžili v závodní hře NFS ProStreet a už mají opět možnost ukázat, co v nich je. ČMSP totiž pořádá další školní...

Výběr článků

Načítám