Hlavní obsah

Počítačovou simulaci Eura 2008 vyhráli Češi

Novinky, mif

Povzbuzení pro český národní fotbalový tým přinesla oficiální videohra evropského turnaje UEFA EURO 2008. Výrobce hry totiž před zahájením šampionátu spustil počítačovou simulaci fotbalového EURA 2008. Turnaj, v němž soupeřily pouze počítače, vyhráli Češi před Španěly, třetí bylo Portugalsko.

Článek

Počítačová simulace fotbalového turnaje ve hře UEFA Euro 2008 přinesla nejen strhující podívanou, ale i povzbuzení pro český národní tým. Na turnaji rozhodně nebyla nouze o góly a překvapující výsledky. Už zahajovací utkání přineslo opravdu atraktivní fotbal.

Pro Česko se dlouho nevyvíjel zápas podle představ, ale nakonec přeci jen dvě minuty před koncem zachránili čeští fotbalisté tři cenné body, které jim zařídil vlastním gólem Gelson.

:. Úúúúú, to byl ale zákrok

Ve druhém svém utkání ve skupině s Portugalci, Češi dlouho drželi remízu 3:3, v posledních minutách ale jejich odpor definitivně zlomil Quresma a po prohře 3:5 rozhodoval o českém bytí či nebytí zápas s Tureckem. Díky dvěma gólům probuzeného střelce Milana Baroše jej Češi jasně ovládli a ze skupiny A doprovodili Portugalsko do dalších bojů na šampionátu Češi.

Velkým překvapením skončila skupina B

Ve skupině B po remíze s Polskem a prohře s Chorvatskem Němcům nepomohla ani drtivá výhra nad spolupořádajícím Rakouskem. Skupinu vyhrálo Polsko před Chorvaty. Skupina C, již po losu překřtěná na skupinu smrti, přinesla asi nejdramatičtější podívanou. O postup do dalších bojů usilovalo hned trio týmů. Francie, Itálie, Nizozemsko.

:. Nejprve se Francouzi radovali z vítězství nad Rumunskem, zatímco Itálie jen remizovala s Nizozemskem.

Jenomže právě tyto dva týmy nakonec postoupily v turnaji dále, protože Francouzi s hvězdným útokem Anelka, Ribéry, Henry, Benzema prohráli s Nizozemci, a poté v zápase o všechno i s Italy. Ve skupině D patřili k favoritům Španělsko a Rusko, a to přestože v této skupině hráli vítězové minulého Evropského šampionátu Řekové.

Skupina byla hodně zamotaná a do posledního zápasu mohli postoupit všichni její účastníci. Nakonec se radovali Španělé, v čele s hvězdným útokem Fernando Torres a David Villa. Do další fáze turnaje je doprovodili překvapivě Švédové, kteří v posledním zápase porazili Rusko gólem Ibrahimoviče.

Ve čtvrtfinále se nejprve utkalo Portugalsko s Chorvatskem

V dramatickém souboji nakonec uspěli Portugalci, a to i gólem nejlepšího střelce uplynulého ročníku Premier League Cristiana Ronalda. Druhý zápas patřil České republice a Polsku, ale hlavně Milanu Barošovi, který svými dvěma góly zařídil postup.

:. Obě mužstva hrdě stojí bok po boku před zraky desetitisíců fanoušků.

Třetí zápas ovládli Nizozemci a vyřadili tak Švédy, kteří odehráli velmi pěkné utkání, ale góly dával bohužel jen soupeř. Čtvrtý, netrpělivě očekávaný zápas mezi Itálií a Španělskem přinesl skvělou fotbalovou podívanou plnou gólových šancí na obou stranách. Zápas nakonec zvládlo lépe Španělsko, které díky Xaviho gólu čtyři minuty před koncem zvítězilo 3:2.

Semifinále zahájila Česká republika a Portugalsko

Oba soupeři se utkali již ve skupině, a tehdy zápas dopadl lépe pro Portugalce. Tentokrát Češi mnohem více vsadili na pevnou defenzivu, a i díky fantastickému výkonu brankáře Petra Čecha jim stačil jediný gól pro nejtěsnější vítězství a postup do finále!

To druhý zápas přinesl o poznání větší gólovou nabídku. Mezi Španělskem a Nizozemskem padlo celkem 5 gólů, a protože tři z nich dalo Španělsko, bylo o finálové dvojici rozhodnuto. Finále začalo lépe pro český tým, který díky Janu Kollerovi skóroval už ve 2. minutě utkání.

V době největšího španělského tlaku Koller své spoluhráče uklidnil druhým gólem a přestože Španělé nakonec utkání ještě zdramatizovali, zlaté medaile pro Českou republiku nakonec pojistil svým gólem Milan Baroš. Česká republika tak podle počítačové simulace na letošním fotbalovém Euro 2008 vybojovala titul mistrů Evropy! Nezbývá, než jí popřát, aby se jí neméně dařilo i na turnaji skutečném

Reklama

Související témata:

Související články

NHL 08 a FIFA 08 s sebou přinesou mnoho novinek

Přestože je již každoročním zvykem hráčů stěžovat si, že se v novém ročníku sportovních simulací od EA Sports nic výrazného nezměnilo, tak letos vytáhli...

Výběr článků

Načítám