Hlavní obsah

On-line hry: Z fotbalového vítězství se radují Španělé

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Berlíně se uskutečnil finálový turnaj FIFA Interactive World Cup, mezi 32 účastníky nechyběl ani vítěz česko-slovenské kvalifikace Ivan Pastyrčák. Z medailí se ale radovali jiní, na nejvyšší stupínek vystoupil reprezentant Španělska a bude mít možnost setkat se s nejlepšími fotbalisty světa. V článku najdete i další informace z domova a ze světa.

Článek

Novinky z domova

  • Portál United-Games.cz se chystá na nadcházející finále jejich online lig, ty byly rozděleny do tří termínů (14., 21. a 22. června) a všechna se uskuteční v brněnské herně VOLNÝ PGCC Velký Špalíček Brno. V soutěžích půjde o ceny v hodnotě několika desítek tisíc Kč a rovněž o body do dlouhodobého hodnocení ČMSP.
  • Legenda domácího progamingu Michael "Giacomo" Hladík si už nyní sice užívá zaslouženého odpočinku, zájem o informace o něm ale nepolevuje. Na portálu GamePark nyní vyšel velký rozhovor s tímto hráčem, v němž se dozvídáme např. že za svou kariéru vydělal na výhrách více než půl miliónu Kč a co ho přimělo k odchodu z herní scény.
  • Přední český tým nEophyte dnes představuje novou soupisku Call of Duty 4 divize, po vzoru zahraničních klanů je zveřejňuje postupně, aby vybudil zájem fanoušků. Prozatím víme, že barvy nEph budou hájit Luboshmir, Nicko a Hectic, další dvě jména budou odhalena v průběhu odpoledne.

Michael "Giacomo" Hladík si užívá volných chvil na turnaji. Foto: Cyberteam

Novinky ze světa

  • Největší akcí víkendu je pravděpodobně americký turnaj WCG US Open, který se koná v New Yorku. Kromě letenek a míst ve finálovém turnaji americké kvalifikace se hraje rovněž o zaplacení cesty na panamerické WCG hry konané v Mexiku a také o 20 000 dolarů. Na akci se podívají i zástupci Guinessovy knihy rekordů, aby společnosti ICM (organizátorovi WCG) předali oficiální diplom za loňský rekord 1,5 miliónu hráčů zapojených do jedné sezóny herního turnaje.
  • Již za 14 dní se v Holandsku uskuteční CSS turnaj TLR LAN, účast již potvrdily dva české týmy - Reason Gaming a inteRaction. Aktuální prizemoney dosahuje částky 4 500 eur, podle dobře informovaných zdrojů ale bude ještě navýšeno a vítězové by si tak měli přijít na slušný obnos. Jedním z favoritů je český tým Reason Gaming, pomstít se za nedávnou porážku budou určitě chtít Francouzi emuLate.
  • Finský Counter-Strike tým Roccat má na svém kontě řadu úspěchů, zároveň ale patří k těm méně stabilním co se týče sestavy. Nyní ohlásil odchod z týmu (a ze světa elektronických sportů vůbec) klíčový člen týmu Tomi "lurppis" Kovanen, vedení týmu neváhalo a od konkurenčních Excello přetáhlo Samu "plastE" Aalta. Dosáhne po změně v sestavě Roccat na první místo v některém světovém turnaji? Na to si musíme ještě chvilku počkat.

Finský Counter-Strike tým Roccat v akci. Foto: Gotfrag

Finále FIWC v Berlíně ovládl Španěl Alfonso Ramos

Mistrovství světa ve virtuálním fotbale FIFA Interactive World Cup vyvrcholilo v sobotu 24. května finálovým turnajem v Sony Centru v Berlíně. Třicet dva nejlepších virtuálních fotbalistů z celého světa se utkalo o titul FIFA Interactive World Player 2008, finanční odměnu 20 000 amerických dolarů a také možnost setkat se se svými fotbalovými idoly na galavečeru při vyhlášení Fotbalisty roku.

Ze společné česko-slovenské kvalifikace FIWC, která byla hrána v lednu-březnu v mnoha městech České republiky a Slovenska, vzešel jeden z účastníků finále FIWC - čtrnáctiletý slovenský talent Ivan "Ivaninho" Pastyrčák. Pro Ivana byly souboje s ostřílenými světovými matadory především dobrou zkušeností do budoucnosti, bohužel se mu z nabité skupiny nepodařilo postoupit.

Finálový turnaj FIWC - celkový pohled. Foto: Electronic Arts

Výrazně lépe si vedl jeden z favoritů, španělský hráč Alfonso Ramos, který ve hře FIFA 08 ovládá španělský velkoklub Barcelonu. Až do finále postupoval bez ztráty kytičky, poměrně překvapivě jej v souboji o nejvyšší stupínek vyzval americký hráč Michael Ribeiro (rovněž hrající za Barcelonu). Došlo tak k obdobné situaci jako ve finále Mistrovství ČR, kdy proti sobě nastoupily zcela shodné týmy.

Španělský hráč se ve finále rychle ujal vedení a na začátku druhého poločasu navýšil na 2:0. Jeho soupeř sice snížil, ale Alfonso Ramos si již titul uniknout nenechal a zvítězil 3:1. O třetí místo si to rozdali Brazilec Andre Buffo a Rakušan Dominik Posch, uspěl druhý jmenovaný.

Konečné pořadí FIWC 2008:

Konečné pořadí FIWC 2008:1. místo: Alfonso Ramos (Španělsko)

Konečné pořadí FIWC 2008:1. místo: Alfonso Ramos (Španělsko)2. místo: Michael Ribeiro (USA)

3. místo: Dominik Posch (Rakousko)

Vítězové turnaje FIWC. Foto: Electronic Arts

Celé finále bylo pojato jako velká show, které v Berlíně přihlíželo více než 20 000 diváků. Kromě virtuálního fotbalu měli možnost sledovat německou hip-hopovou skupinu Das Bo, na akci nechyběl ani bývalý ghanský reprezentant a první africký hráč Bundesligy Anthony Baffoe.

Uvidíme, kde se finále FIWC uskuteční v příštím roce, opět se dá předpokládat, že šanci zúčastnit se dostanou i čeští hráči.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Na LanCraftu vítězili cizinci

Severomoravský Rýmařov se o víkendu stal hlavním městem českého progamingu, na tamější turnaj LanCraft Spring 2k8 se sjelo více než 100 hráčů z České republiky...

On-line hry: Progaming od května na Eurosportu

Elektronické sporty si vybudovávají stále silnější pozici, začínají pronikat i do klasických médií. To potvrzuje nově navázaná spolupráce progamingové ligy...

Výběr článků

Načítám